Nick de Jong Nick de Jong
17/06/2024 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2024 11:29

Crypto startups vieren verbluffende $100 miljard investeringsmijlpaal

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-finance
Finance nieuws
Crypto startups vieren verbluffende $100 miljard investeringsmijlpaal

Foto: PrasitRodphan/Shutterstock

In de afgelopen tien jaar is de wereld van cryptocurrencies gigantisch gegroeid. Dit is ook te herleiden uit groeiende cijfers op verschillende vlakken. Een van die opvallende factoren is het geïnvesteerde bedrag in crypto startups.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeringen flink gegroeid sinds beginjaren van bitcoin

Uit data van de website DefiLlama blijkt dat op 16 juni het totaal aan investeringen staat op 101,35 miljard dollar. Door de jaren heen is er een flinke groei te zien in de investeringen die jaarlijks worden gedaan. Zo’n tien jaar geleden was het record aan investeringen in de startups slechts 17,14 miljoen dollar in één maand. Bitcoin (BTC) bestond destijds nog maar 5 jaar en Ethereum (ETH) moest nog gelanceerd worden.

Wanneer men de periode van tien jaar geleden vergelijkt met nu, valt het grote verschil in bedragen direct op. In de afgelopen maand werd er namelijk ruim 280 miljoen dollar geïnvesteerd. Terwijl dat totaal in de maand daarvoor zelfs eindigde op 777,11 miljoen.

Advertentie

7 miljard dollar in corona pandemie

Door de jaren heen golfde de totale investeringen per maand op en neer. De grootste bedragen werden geïnvesteerd tijdens de corona pandemie. Oktober 2021 was hierin het absolute hoogtepunt met een bedrag van meer dan 7 miljard dollar. De op één na grootste investeringsmaand is februari 2022, met een totaal van 3,67 miljard dollar.

De investeringen komen van over de hele wereld. Toch is hier een land dat in zijn eentje verantwoordelijk is voor bijna de helft van alle investeringen. Onderzoek uit 2023 heeft namelijk aangetoond dat de Verenigde Staten veruit het meeste geld steekt in crypto startups. Het overige deel wordt voornamelijk voorzien door landen als het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Honderden miljoenen dollars geïnvesteerd

In de afgelopen periode, tussen eind 2023 en begin 2024, zijn er veel grote investeringen gedaan. Zo wisten Together.AI en het cross-chain protocol Wormhole een bedrag van 225 miljoen dollar binnen te halen. Daarachter, met een kleiner bedrag maar nog steeds flink, stond het cloud storage bedrijf Totter en EigenLayer met investeringen van respectievelijk 101 miljoen dollar en 100 miljoen dollar.

De bedragen lijken door de jaren heen steeds verder te groeien. Een positief signaal voor crypto en de ontwikkeling van nieuwe technologieën binnen deze wereld.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Finance nieuws

98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie