Redactie Redactie
23/07/2022 16:05 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2022 16:05

De beste portfolio trackers voor Nederlandse beleggers

icon-finance
Finance nieuws
De beste portfolio trackers voor Nederlandse beleggers

Foto: NicoElNino/Shutterstock

Of je nu belegt in aandelen, crypto’s of ETFs, een website of app om je investeringen te volgen is tegenwoordig een must-have voor elke serieuze belegger. Je kunt natuurlijk gratis al je aandelen zelfstandig in een Excel-bestandje invullen, maar wie heeft hier tegenwoordig nog tijd en zin in als het makkelijker en vele malen sneller kan? In dit artikel laat Alphastocks zien welke portfolio trackers het meest geschikt zijn voor particuliere beleggers en welke beleggingen je kunt tracken.

Bitcoin en ethereum komen naar Londense beurs in grote stap
  • icon-finance
    Finance nieuws

Wat zijn portfolio trackers?

Portfolio trackers zijn handig als je al belegt en net wat meer inzicht wilt krijgen in je beleggingen. Daarnaast is een portfolio tracker uitermate interessant als je belegt bij meerdere brokers of banken. Ook zijn portfolio trackers handig als je in meerdere activa belegt, denk aan: aandelen, ETFs, cryptocurrency, NFTs of edelmetalen.

Niet elke tracker is hetzelfde en kan variëren in prijs, soorten beleggingen, manier van weergave, zelfstandig je aankopen invullen of geautomatiseerd en nog veel meer! Door gebruik te maken van een portfolio tracker heb je een overzicht van al je beleggingen op één plek. Alle portfolio trackers Alphastocks in dit artikel behandelt zijn betrouwbaar en hebben we zelf uitvoerig gebruikt en getest om tot een eerlijk overzicht te komen.

1. Alphastocks

Alphastocks is een nieuwe, maar snel groeiende Nederlandse portfolio tracker. Het afgelopen jaar konden gebruikers het (beta)platform volledig gratis gebruiken en testen. Tot 1 augustus kunnen leden gebruik maken van een eenmalige actie waardoor je voor altijd toegang hebt tot de portfolio tracker en alle toekomstige features! De portfolio tracker geeft op visuele wijze jouw huidige portfolio weer en laat a.d.h.v. prachtige grafieken zien in welke sectoren je belegt bent, welke landen, welke assets, de groei van je assets, de groei van je vermogen en meer. Ook personaliseren ze de nieuwsberichten a.d.h.v. jouw portfolio. Hoe handig is dat?!

Op moment van schrijven is Alphastocks nog steeds gratis, maar vraagt vanaf 1 augustus een kleine maandelijkse vergoeding. Wat Alphastocks uniek maakt is dat je jouw DEGIRO- en Bitvavo-account automatisch kunt koppelen met de tracker, waardoor je met één klik op de knop jouw portfolio kunt importeren en updaten. Indien je geen gebruik maakt van DEGIRO of Bitvavo, kun je voor nu alles handmatig invullen, maar er zullen in de nabije toekomst nog veel meer broker-koppelingen toegevoegd worden.

Met Alphastocks kun je de volgende activa tracken:

  • Aandelen (inclusief dividend)
  • Cryptocurrency
  • ETFs
  • Edelmetalen (goud, zilver, etc)

2. Portfolio Dividend Tracker

De portfolio dividend tracker is bekend bij vele Nederlandse beleggers. Ze zijn o.a. bekend van Jong Beleggen, de podcast. Ook PDT heeft vele handige features. Zo kun je jouw portfolio filteren op sector, land, valuta, beurs, effect type, strategie en broker. Ook kun je het overzicht personaliseren, wat een gave toevoeging is. Bij PDT kun je a.d.h.v. zogenaamde CSV-bestanden jouw DEGIRO-portfolio importeren. Dit vergt wat meer werk dan de automatische koppeling van Alphastocks, maar het werkt prima! Daarnaast kun je natuurlijk alles handmatig invullen. De grafieken van PDT zijn ook fijn en overzichtelijk en kun je aanpassen per tijdsperiode. Wat PDT uniek maakt is de Nederlandse community die je erbij krijgt, wanneer je voor €7.50 (maandabonnement) of €5 (jaarabonnement) per maand lid wordt van PDT.

Met Portfolio Dividend Tracker kun je de volgende activa tracken:

  • Aandelen (inclusief dividend)
  • Cryptocurrencies
  • ETFs
  • Obligaties
  • Fondsen (lokaal en internationaal)

3. Delta

De laatste tracker die we behandelen is Delta. Bij Delta kan je aandelenbrokers, cryptobrokers en wallets automatisch koppelen. Delta is alleen te gebruiken als applicatie en heeft geen desktopversie. Delta is van origine Belgisch en powerd by eToro. Dit betekent dat eToro de data en koersen verzorgd. Je kunt enorm veel cryptoplatformen verbinden met Delta, waardoor de app uitermate geschikt is voor crypto-beleggers. Je kan automatische koppelingen maken met grote cryptoplatformen als Binance, KuCoin en Coinbase, maar ook met Bit-Z, Bit4you, Bitfinex, Bitpanda Pro, Bitstamp, Bittrex, Coinbene, Crypto.com, FTX Pro, Gemini, Kraken, Poloniex en Yobit. Het voordeel van Delta is dat je gratis gebruik kunt maken van de app en indien je meer inzichten wilt kun je ervoor kiezen om de betaalde variant te nemen. De prijzen variëren afhankelijk van waar je woont.

Met de Delta Investment Tracker app kun je de volgende activa tracken:

  • Aandelen
  • ETFs
  • Cryptocurrency
  • NFTs

Eenmalige Alphastocks actie!

Afgelopen periode hebben honderen beleggers Alphastocks gebruikt en getest. Om Alphastocks naar een hoger level te tillen en de beste portfolio tracker van Nederland worden wordt Alphastocks vanaf 1 augustus een betaald platform. Op dat moment starten ze met een abonnementsvorm van één jaar en twee jaar, waarbij het tweejarige abonnement zo’n 15% goedkoper is dan het eenjarige abonnement.

Echter wil Alphastocks jou een eenmalig speciaal aanbod doen! Alphastocks geeft je de mogelijkheid om voor altijd gebruik te maken van de portfolio tracker voor slechts €299. Hierna heb je toegang tot alle huidige en toekomstige features voor de rest van je leven! Want beleggen doe je niet voor de korte termijn, maar voor de lange termijn. Wees er snel bij, want de actie verloopt op 31 juli 23:59!

Ik wil gebruik maken van de eenmalige actie!


Disclaimer: De meningen en uitspraken die in dit artikel worden gedeeld zijn alleen van de auteur en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijk de meningen en standpunten van Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie