Ivo Melchers Ivo Melchers
21/08/2023 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 15:00

De weg naar 1 miljoen euro: succesvolle miljonairs delen 5 tips

Nieuws
De weg naar 1 miljoen euro: succesvolle miljonairs delen 5 tips

Miljonair tips

Een vermogen van 1 miljoen euro, wie wil dat nou niet? Financiële rijkdom is voor veel mensen een streven en het zijn van miljonair is dan ook iets waar velen van dromen. Ook binnen de crypto wereld stapt het leeuwendeel in om bakken met geld te verdienen. Uiteraard zal het voor de meeste mensen altijd bij een droom blijven, maar er zijn genoeg miljonairs waar je veel van kunt leren. Op Reddit zijn er verschillende selfmade miljonairs die hun advies hebben gedeeld en in dit artikel lichten we 5 tips uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Keihard werken en geen tijd verspillen

De eerste miljonair heeft bewezen dat keihard werken nog altijd loont in de huidige maatschappij. De vermogende in kwestie begon als lasser bij een bedrijf en begon hierna voor zichzelf. Iedere dag werkte hij 12-14 uur en hij lette bovendien erg goed op zijn uitgaven. Het harde werken heeft hem uiteindelijk tot de magische miljoen geleid.

Iemand anders legt uit dat je moet stoppen met het verspillen van tijd. Dit gaat enigszins hand in hand met keihard werken, aangezien minder tijdsverspilling ervoor zorgt dat je meer tijd overhoudt om te werken. Opofferingen maken hoort er nu eenmaal bij als je steenrijk wil worden.

Eerder deze maand kon je op Crypto Insiders ook al het verhaal lezen van Ronald Read die een spaarvermogen van maar liefst 8 miljoen dollar had opgebouwd terwijl hij zijn hele leven een gemiddeld salaris ontving als pompbediende en conciërge. Het bewijst dat je manier van leven een enorm aandeel heeft in jouw uiteindelijke vermogen.

Advertentie

Stapje voor stapje

Een andere miljonair legt uit een klein bedrijfje te hebben gekocht en deze vervolgens verder heeft laten groeien. Daarnaast heeft hij wat commercieel vastgoed op de kop getikt dat hij verhuurde en vulde met eigen bedrijven. De weg naar een miljoen moet naar zijn mening als een marathon beschouwd worden, terwijl veel mensen vandaag de dag het liefst willen sprinten richting de eindstreep.

Krypto-Café scheint ein teurer Scherz zu sein – Mann zahlt 1,6 Bitcoin für eine Mahlzeit
Krypto-Café scheint ein teurer Scherz zu sein - Mann zahlt 1,6 Bitcoin für eine Mahlzeit

Zuinig omgaan met je geld

Nummer drie van de lijst is het zuinig omgaan met je geld. Het klinkt vanzelfsprekend, maar weinig mensen volgen het advies ook daadwerkelijk op. De miljonair in kwestie geeft aan de voorkeur te geven om geld te investeren in zaken die meer geld opleveren, in plaats van kosten.

Geld investeren in activa als bitcoin

Het laatste advies is van een miljonair dat aangeeft dat hij van zijn financieel adviseur te horen kreeg dat hij iedere maand iets apart moest leggen, wat hij vervolgens weer investeerde. 30 jaar later, op een leeftijd van 60 jaar, heeft hij 3 miljoen op de bank staan.

Dit is de kracht van compounding, ofwel rente op rente. Het investeren kan in risicovolle activa zoals bitcoin (BTC) of altcoins, maar aandelen, edelmetalen of vastgoed zijn uiteraard ook geschikt om voor de lange termijn een vermogen op te bouwen. Geduld is wat dat betreft uiterst belangrijk om uiteindelijk succesvol te worden met het investeren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Finance nieuws

bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Advertentie