Ivo Melchers Ivo Melchers
01/08/2023 14:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 14:30

Dit verhaal bewijst dat iedereen miljonair kan worden

Nieuws

Foto: Shutterstock/XSLT STUDIO

Miljonair worden is voor veel mensen een droom. Het magische getal met 6 nullen wordt vaak gebruikt als financieel doel, maar erg realistisch lijkt het niet te zijn voor de gemiddelde Nederlander. Er is nu echter een verhaal opgedoken wat als inspiratiebron zou kunnen dienen om de magische grens van 1 miljoen euro te bereiken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Miljonair met een gewone baan

Het verhaal van Ronald Read is inmiddels al meer dan acht jaar oud. In 2014 heeft hij het leven moeten laten op een leeftijd van 92 jaar oud. Read is het schoolvoorbeeld van hoe het slim omgaan met geld kan leiden tot financiële vrijheid.

Read had een spaarvermogen van maar liefst 8 miljoen dollar opgebouwd terwijl hij zijn hele leven als pompbediende en conciërge heeft gewerkt. Hij heeft bewezen dat je met een gemiddeld salaris nog steeds in staat bent om een rijkelijk vermogen op te bouwen.

Niemand om hem heen was op de hoogte van het vermogen wat hij bij elkaar had gesprokkeld. Zijn familie ontdekte het financiële succes pas toen er een totaalbedrag van 2 miljoen dollar geërfd werd.

Het geheim van de Amerikaanse multimiljonair was simpel: hij ging slim met zijn zuurverdiende centen om. Hij leefde een minimalistisch leven en investeerde een deel van zijn salaris in kwalitatieve bedrijven. Hij had een totaal van 95 aandelen in bezit, verspreid over verschillende sectoren. Hij deed zorgvuldig onderzoek en liet zich niet leiden door de krantenkoppen.

Ondanks een groeiend vermogen bleef Read in een tweedehands Toyota Yaris rijden, gebruikte hij veiligheidsspelden om kapotte kleding langer te kunnen dragen en kapte hij zelf nog zijn haardhout op 90-jarige leeftijd.

Er wordt vaak vanuit gegaan dat een dik salaris een must is om miljonair te worden, maar dit verhaal bewijst de impact van jouw financiële keuzes op je vermogen. Binnen de crypto wereld hoor je vaak genoeg succesverhalen van mensen die zich in korte tijd tot miljonair weten te kronen, maar over het algemeen is geduld van cruciaal belang. Bewust omgaan met je geld, een deel investeren in bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of andere activa en je ogen richten op de lange termijn lijken onderaan de streep belangrijke ingrediënten te zijn om financieel succes te bereiken.

Advertentie

€100.000 sparen in 10 jaar

Gisteren heb je wellicht al voorbij zien komen dat je in 10 jaar een bedrag van €100.000 bij elkaar hebt gesprokkeld wanneer je iedere maand €833,50 opzij legt. Hier komt wederom het bewust omgaan met je geld van pas, aangezien de maandelijkse kosten vandaag de dag razendsnel oplopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Finance nieuws

bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Advertentie