Ivo Melchers Ivo Melchers
01/08/2023 14:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 14:30

Dit verhaal bewijst dat iedereen miljonair kan worden

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Shutterstock/XSLT STUDIO

Miljonair worden is voor veel mensen een droom. Het magische getal met 6 nullen wordt vaak gebruikt als financieel doel, maar erg realistisch lijkt het niet te zijn voor de gemiddelde Nederlander. Er is nu echter een verhaal opgedoken wat als inspiratiebron zou kunnen dienen om de magische grens van 1 miljoen euro te bereiken.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Miljonair met een gewone baan

Het verhaal van Ronald Read is inmiddels al meer dan acht jaar oud. In 2014 heeft hij het leven moeten laten op een leeftijd van 92 jaar oud. Read is het schoolvoorbeeld van hoe het slim omgaan met geld kan leiden tot financiële vrijheid.

Read had een spaarvermogen van maar liefst 8 miljoen dollar opgebouwd terwijl hij zijn hele leven als pompbediende en conciërge heeft gewerkt. Hij heeft bewezen dat je met een gemiddeld salaris nog steeds in staat bent om een rijkelijk vermogen op te bouwen.

Niemand om hem heen was op de hoogte van het vermogen wat hij bij elkaar had gesprokkeld. Zijn familie ontdekte het financiële succes pas toen er een totaalbedrag van 2 miljoen dollar geërfd werd.

Het geheim van de Amerikaanse multimiljonair was simpel: hij ging slim met zijn zuurverdiende centen om. Hij leefde een minimalistisch leven en investeerde een deel van zijn salaris in kwalitatieve bedrijven. Hij had een totaal van 95 aandelen in bezit, verspreid over verschillende sectoren. Hij deed zorgvuldig onderzoek en liet zich niet leiden door de krantenkoppen.

Ondanks een groeiend vermogen bleef Read in een tweedehands Toyota Yaris rijden, gebruikte hij veiligheidsspelden om kapotte kleding langer te kunnen dragen en kapte hij zelf nog zijn haardhout op 90-jarige leeftijd.

Er wordt vaak vanuit gegaan dat een dik salaris een must is om miljonair te worden, maar dit verhaal bewijst de impact van jouw financiële keuzes op je vermogen. Binnen de crypto wereld hoor je vaak genoeg succesverhalen van mensen die zich in korte tijd tot miljonair weten te kronen, maar over het algemeen is geduld van cruciaal belang. Bewust omgaan met je geld, een deel investeren in bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of andere activa en je ogen richten op de lange termijn lijken onderaan de streep belangrijke ingrediënten te zijn om financieel succes te bereiken.

Advertisement

€100.000 sparen in 10 jaar

Gisteren heb je wellicht al voorbij zien komen dat je in 10 jaar een bedrag van €100.000 bij elkaar hebt gesprokkeld wanneer je iedere maand €833,50 opzij legt. Hier komt wederom het bewust omgaan met je geld van pas, aangezien de maandelijkse kosten vandaag de dag razendsnel oplopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement