Erik Juffermans Erik Juffermans
30/10/2023 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 08:47

Dit is hoeveel Fury én Ngannou verdienden aan hun titanenstrijd

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws
Dit is hoeveel Fury én Ngannou verdienden aan hun titanenstrijd

Foto: Wandering views/Shutterstock

Op zaterdagavond stond er een geweldig boksaffiche op het programma: WBC heavyweight wereldkampioen Tyson Fury tegen voormalig MMA heavyweight kampioen Francis Ngannou. De twee giganten waren aan elkaar gewaagd maar Fury ging er uiteindelijk na een twijfelachtig jurybesluit met de winst vandoor.

Wat verdienden de twee heren eigenlijk met het gevecht? Bokswedstrijden staan er immers om bekend geweldig veel geld te schuiven.

Student overleden na fout in beleggingsapp – familie naar de rechter
Student overleden na fout in beleggingsapp - familie naar de rechter

De vechters verdelen $60 miljoen

Volgens the Mirror, het Britse nieuwskanaal, verdient Ngannou $10 miljoen met het gevecht. Fury daarentegen verdient volgens the Sun, een ander nieuwskanaal, $50 miljoen. Ondanks dat deze beloningen flink uit elkaar liggen, mogen beide vechters in hun handjes knijpen. Het gaat namelijk voor beide heren om verschrikkelijk veel geld.

Vooral voor Ngannou is het een hoop geld. Zoals gezegd is Ngannou afkomstig uit de mixed martial arts (MMA) discipline. Jarenlang vocht hij in de UFC en werd zelfs de heavyweight kampioen in 2021. Recent besloot hij de UFC te verlaten.

In de UFC liggen de beloningen voor vechters echter niet heel erg hoog. Na bijna tien jaar actief te zijn in de UFC staat zijn totale MMA prijzengeld op bijna $3 miljoen. Op zaterdagavond verdiende hij dus meer dan drie keer zoveel als in zijn gehele MMA carrière.

Crypto wedden op sport

Het gevecht kreeg ook nog een leuk crypto staartje. Voormalig UFC middleweight kampioen Israel Adesanya zette namelijk $15 duizend aan bitcoin (BTC) in op zijn voormalig collega Ngannou. Door de winst van Fury kan hij dus fluiten naar zijn centen.

Tegenwoordig wordt gokken op sport evenementen met crypto steeds populairder. Vooral het platform Stake wordt erg veel gebruikt hiervoor.

Het gevecht eindigde dus in een overwinning voor Fury. Het grote gespreksonderwerp is momenteel echter dat deze overwinning onterecht zou zijn. In de derde ronde sloeg Ngannou zijn tegenstander Fury namelijk naar de grond. Ook in de overige rondes vocht Ngannou erg overtuigend.

Help ons en stem op Crypto Insiders!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Finance nieuws

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Gamestop-aandelen exploderen opnieuw door aanstichter van hype in 2021
Advertentie