Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2024 21:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 20:48

Dit verdient Usher voor zijn Superbowl halftime optreden

icon-finance
Finance nieuws
Dit verdient Usher voor zijn Superbowl halftime optreden

Foto: taniavolobueva/Shutterstock

Over twee dagen is het weer tijd voor de Super Bowl, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten. Niet alleen American-football liefhebbers kijken reikhalzend uit naar aankomende zondag, ook muziekfans van over de hele wereld zullen voor de buis geklampt zitten voor de beroemde halftime show.

De Amerikaanse zanger Usher zal dit jaar de hoofdact van de spectaculaire show op zich nemen. Hoeveel strijkt Usher met dit befaamde optreden op?

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Super Bowl 2024

De Super Bowl is de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL), de American football-league in de VS. Het markeert het einde en tevens het hoogtepunt van het NFL-seizoen.

De Super Bowl zet de kampioenen van NFL’s twee competities, de National Football Conference (NFC) en de American Football Conference (AFC), tegenover elkaar. Dit jaar nemen de San Fransisco 49ers het op tegen de Kansas City Chiefs.

Voor het eerst in de geschiedenis zal de Super Bowl plaatsvinden in Las Vegas. Nederlandse tijd zal het spektakel om 00:30 uur losbarsten, en tot ongeveer 04:30 uur duren.

Halftime show: wat verdient Usher?

Al sinds de eerste Super Bowl in 1967 wordt er tijdens de rust van de wedstrijd een halftime show gegeven. Voor vele miljoenen kijkers draait de Super Bowl volledig om het 30 minuten durende mini-concert.

Zoals gezegd is Usher dit jaar degene die het publiek en de kijkers thuis tijdens de rust zal vermaken.

Je zou denken dat Usher een enorme bak met geld op zou strijken met dit optreden, maar niets is minder waar. De NFL betaalt namelijk geen rode cent aan de artiesten. Uitsluitend de uitgaven en productiekosten worden gedekt.

Desondanks zijn er genoeg redenen voor een muziekster om tóch op te willen treden tijdens het sportfestijn.

Vorig jaar keken meer dan 113 miljoen mensen naar de denderende finale. Met deze weerzinwekkende kijkcijfers mag het duidelijk zijn dat het voor een artiest een bizarre PR is.

Indirect levert de show tijdens het prestigieuze evenement de popsterren dan ook gigantisch veel geld op, dankzij de boost in streams en sales.

Jennifer Lopez en Shakira zagen de kleinste stijging, met respectievelijk 335 en 230 procent toename in streams. Aan de andere kant presteerde Lady Gaga het beste, met een indrukwekkende toename van 1.000 procent in verkopen.

Usher grijpt zijn kansen met beide handen aan, aangezien hij vandaag tevens zijn nieuwe album ‘Coming Home’ heeft uitgebracht. Muzikanten brengen vaak nieuwe muziek uit rond hun halftime show, om optimaal te profiteren van de immense publiciteit.

Hoe het optreden precies vormgegeven zal worden is nog onbekend, maar het zal hoe dan ook dienen als krachtig marketinginstrument voor de 45-jarige zanger.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie