Erik Juffermans Erik Juffermans
28/09/2023 06:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 06:30

Dit zijn de 4 grootverdieners bij Ajax-beul Feyenoord, en dat valt tegen

icon-finance
Finance nieuws
Dit zijn de 4 grootverdieners bij Ajax-beul Feyenoord, en dat valt tegen

Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

Het Nederlandse voetbal stond afgelopen week helemaal in het teken van de Klassieker, de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Na de gestaakte wedstrijd afgelopen zondag werd gistermiddag het restant van de wedstrijd in een lege Johan Cruijff ArenA uitgespeeld. De Rotterdammers hadden geen enkel probleem met de Ajacieden. De uitslag werd 0-4 in het voordeel van Feyenoord, onder andere dankzij een hattrick van Santiago Gimenez.

Hoewel sportief gezien de Feyenoorders een streepje voor hebben op Ajax, delven ze financieel gezien wel het onderspit. Maar wellicht is dit een leuk moment om te bekijken wat de spelers van Feyenoord dan precies verdienen. We pikken er een aantal spelers uit.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Wat verdienen de Feyenoorders Gimenez en Wieffer?

De eerste die we bekijken is middenvelder Mats Wieffer, wellicht wel de grote verrassing in de Eredivisie vorig seizoen. Het salaris van Wieffer is aan de ‘lage’ kant. Hij verdient namelijk €200.000 per jaar.

Ter referentie: dit is 8 bitcoin (BTC) per jaar. Dit is alsnog vier keer meer dan hij een paar jaar geleden nog bij Excelsior Rotterdam binnen harkte. 

De tweede die we eruit pakken is Santiago Gimenez, de spits die drie keer scoorde tegen Ajax. De Mexicaanse spits scoort aan de lopende band en begint langzamerhand een legendarische status in te nemen in de havenstad. Zijn salaris bedraagt €900.000 per jaar. Dit staat gelijk aan 36 BTC, of 600 ethereum (ETH). Niet mis.

Salaris Feyenoord-coach Arne Slot gelijk aan 40 bitcoin

De derde Feyenoorder op ons lijstje is Lutsharel Geertruida. De verdediger is de afgelopen jaren uitgegroeid tot misschien wel de rots in de branding van Feyenoord. En zijn salaris reflecteert zijn waarde op het veld. Geertruida is een van de grootverdieners in de Kuip en verdient €1.3 miljoen. Dat zijn maar liefst 52 bitcoins per jaar. 

Ook interessant om te kijken wat de dirigent van het kampioensteam van vorig jaar opstrijkt. Arne Slot, de coach van Feyenoord, verdient ruim een miljoen euro per jaar wat gelijk staat aan ongeveer 40 bitcoin.

Hij had afgelopen zomer ook naar het Engelse Leeds United gekund. Daar had hij een salaris klaarliggen van €4.5 miljoen. Dit heeft hij links laten liggen om nog langer bij Feyenoord te blijven. In vergelijking met dat salaris valt zijn huidige salaris dus wel enigszins tegen.

Geen verkeerde salarissen dus voor de Feyenoorders. Ook omgerekend in bitcoin of ethereum ziet het er prima uit. De kans dat de spelers zich ook echt uit laten betalen in crypto is echter klein. Uiteraard komen bovenop de bovengenoemde salarissen nog eventuele bonussen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement