Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2023 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 11:58

Economische onrust houdt aan, gaat goud nog verder stijgen?

icon-finance
Finance nieuws
goud-bitcoin-BTC-goldrepublic

Foto: Shutterstock/K.unshu

In een wereld waar economische zekerheden steeds vaker onder druk staan, komt de goudmarkt sterk naar voren als een baken van stabiliteit. Recentelijk heeft goud, te midden van de onrust in de wereldwijde financiële markten, nieuwe recordhoogten bereikt.

Historische hoogten in goudmarkt

Goud heeft recentelijk een all-time-high bereikt met een piek van €63.304 en op het moment van schrijven hikt de prijs tegen de €61.000 aan. Deze recordprijs valt samen met verhoogde economische onzekerheid wereldwijd, waaronder de onrust in de Amerikaanse bankensector. Volgens de FDIC zijn de niet-gerealiseerde verliezen in de beleggingsportefeuilles van Amerikaanse banken bijvoorbeeld aanzienlijk gestegen. Deze situatie wijst op een toegenomen belangstelling voor goud als een veilige investering in tijden van financiële onzekerheid.

De huidige instabiliteit in de Amerikaanse banken, met aanzienlijke niet-gerealiseerde verliezen en een toegenomen beroep op de noodleningsfaciliteit van de Federal Reserve, benadrukt het toenemende risico in de traditionele financiële sector. Wellicht dat dit de rol van goud als ‘veilige haven’ tegelijkertijd nog verder onderstreept.

Interessant is ook de correlatie tussen macro-economische trends, zoals de dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties en de verwachtingen van een mogelijke renteverlaging.

Al deze factoren spelen eigenlijk goud in de hand. Zoals we al honderden, al dan niet duizenden, jaren zien, presteert goud tijdens periodes van economische onrust het best. Wellicht dat in het geval dat het huidige niveau van de goudkoers standhoudt, we verder naar boven kunnen kijken in de nabije  toekomst.

Goud als diversificatie-strategie

Het is dan ook een strategisch moment om na te denken over diversificatie. Het toevoegen van goud aan een portfolio kan een verstandige stap zijn voor elke belegger om risico’s te spreiden en te profiteren van de potentiële stabiliteit die goud biedt.

Voor crypto-bezitters die hun investeringen willen diversifiëren, biedt GoldRepublic nu een aantrekkelijke kans. Door een account aan te maken en een eerste aankoop van meer dan 100 euro aan goud, zilver of platina te doen, ontvangen investeerders €60 gratis goud.

Let op: deze actie loopt maar tot 12 december

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie