Erik Juffermans Erik Juffermans
27/10/2022 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 13:10

Facebook CEO Zuckerberg slaat de plank mis met de metaverse

icon-finance
Finance nieuws
Metaverse afdeling van Facebook verliest $3.7 miljard dollar in Q3

Foto: Aleem Zahid Khan/Shutterstock

Recent maakte Meta, het moederbedrijf van Facebook, bekend de komende jaren $100 miljard dollar te gaan investeren in de metaverse. Het plan is om elk jaar tussen de 10 en 15 miljard hiervoor vrij te maken. De CEO van groot aandeelhouder Altimeter Capital, heeft Mark Zuckerberg in een open letter aangespoord dit bedrag bij te stellen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Veel te groot en angstaanjagend”

Meta lijkt een groot deel van zijn aandacht te willen investeren in de metaverse. Hierbij gaat het vooral om investeringen in virtual reality en augmented reality. Ook is Meta bezig met het ontwikkelen van Horizon Worlds, een virtueel sociaal universum. Volgens de CEO van Altimeter Capital, dat 0.11% van Meta’s aandelen bezit, is deze toewijding van Meta “veel te groot en angstaanjagend”. Hij vindt de toekomst van de metaverse op dit moment te onzeker.

“Een geschatte investering van 100 miljard dollar in een onzekere toekomst is veel te groot en angstaanjagend, zelf voor standaarden van Silicon Valley.”

De CEO van Altimeter Capital, Brad Gerstner, gelooft dat investeren in de metaverse belangrijk is. Maar hij vindt dat Meta er goed aan zou doen om ook op andere dingen te focussen. Om specifiek te zijn zou het bedrijf meer moeten investeren in artificial intelligence

“AI heeft de potentie om meer economische productiviteit te genereren dan het internet zelf. Terwijl de meeste bedrijven moeite hebben om inkomsten te genereren met AI, heeft Meta de perfecte positie om AI te gebruiken om al zijn producten te verbeteren.”

De metaverse heeft een toekomst

Recente opmerkingen van Ethereum (ETH) oprichter, Vitalik Buterin, komen overeen met die van Gerstner. Buterin gelooft dat de metaverse een toekomst heeft. Maar hij denkt dat investeringspogingen van bedrijven, zoals die van Meta, zullen mislukken. De reden hiervoor is omdat het “veel te vroeg is om te weten wat mensen echt willen”.

Afgelopen jaar daalde de koers prijs van Meta met ruim 60%. Dat is een veel grotere daling dan directe tech concurrenten zoals Apple, Amazon en Google. De grote daling van Meta lijkt een vertrouwensverlies in het bedrijf aan te geven en niet enkel te komen door de huidige marktcondities.

Ook de nieuwe kwartaalcijfers voor Meta pakken slecht uit. Reality Labs zag een verlies van maar liefst $3,7 miljard in het derde kwartaal van 2022, maar later hierover meer op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie