Tim Kamp Tim Kamp
22/01/2024 18:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 18:00

Familiedrama over winnend staatslot van €3,2 miljoen, rechter doet uitspraak

icon-finance
Finance nieuws
Familiedrama over winnend staatslot van €3,2 miljoen, rechter doet uitspraak

Foto: Julia Merska/Shutterstock

In Rijswijk ontstond eind vorig jaar een juridische strijd om een prijs van €3,2 miljoen van de Staatsloterij. Een man probeerde vergeefs een miljoenenprijs terug te vorderen van zijn schoonvader, maar de rechter heeft anders besloten. De schoonzoon eindigt met lege handen na een dubieuze situatie.

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Winnend lot van…?

Een man uit Rijswijk zal helaas geen aanspraak kunnen maken de prijs van €3,2 miljoen van de Staatsloterij. In een kort geding beweerde de man dat zijn 80-jarige schoonvader zijn winnende lot had gestolen. Hij beweerde dat zijn schoonvader het lot had verwisseld voor een ander en vervolgens de prijs had geïncasseerd. Ondanks deze beschuldigingen oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de Staatsloterij in haar recht stond bij het uitbetalen van de prijs aan de schoonvader.

De man, wiens identiteit onbekend is, kocht meerdere loten op 2 september voor de trekking van 1 oktober. Tussen een van die loten zat de winnende, aldus de Rijswijker. De schoonvader kwam drie dagen later opdagen om het geldbedrag in ontvangst te nemen. Hij beweerde het lot cadeau gekregen te hebben van zijn schoonzoon. Hier was de desbetreffende schoonzoon het niet mee eens: hij meldde zich een dag later met het verhaal dat het lot van hem zou zijn gestolen.

Het geschil ontstond toen de schoonvader van de man het winnende lot in handen kreeg en de prijs opeiste. De Rijswijker ontkende dit en beschuldigde zijn schoonvader van diefstal. Om zijn aanspraak te ondersteunen, spande hij vrijwel direct een kort geding aan. Opmerkelijk is dat het wel vaker gebeurde dat er loten cadeau werden gedaan in de familie. Dat werd tevens bevestigd door zijn dochter en een andere schoonzoon.

Advertentie

Rijswijker’s ongelijk bewezen

De rechter heeft besloten dat de Staatsloterij de prijs terecht aan de schoonvader heeft uitgekeerd, waardoor de eisen van de Rijswijker werden afgewezen. De uitspraak benadrukt de rechtmatigheid van de handelingen van de Staatsloterij bij het toekennen van de prijs aan de rechtmatige winnaar, in dit geval de schoonvader.

Toch is de Staatsloterij lyrisch over hun eigen winkansen. Al helemaal ten opzichte van crypto. “Investeer nou niet in crypto, maar investeer in familie en vrienden,” aldus Patrick van de Staatsloterij.

De schoonvader zou de Rijswijker hebben gevraagd het lot “even vast te houden.” Volgens de man zou dat de schoonvader in staat hebben gesteld om het winnende lot om te wisselen met een ander, waarschijnlijk verliezend lot. Dit is volgens de Staatsloterij allesbehalve logisch: dat zou namelijk opgemerkt moeten zijn, aangezien de 80-jarige man kampt met “een verminderende handmotoriek.”

De rechtbank is overtuigd van de woorden van de Staatsloterij en geeft hen gelijk:

“Zeker omdat mag worden aangenomen dat een eigenaar van een winnend lot daar bijzonder voorzichtig mee om zal gaan”, aldus de rechter.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie