Timo Bult Timo Bult
14/05/2022 08:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2022 08:14

FTX CEO investeert honderden miljoenen in Robinhood

icon-finance
Finance nieuws
De CEO van crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft deze week een enorme investering gedaan. Die investering deed hij in het in de Verenigde Staten bekende handelsplatform Robinhood. Bankman-Friend noemt het

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

De CEO van crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft deze week een enorme investering gedaan. Die investering deed hij in het in de Verenigde Staten bekende handelsplatform Robinhood. Bankman-Friend noemt het “een aantrekkelijke investering.”

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

FTX CEO heeft nu 7,6% van de Robinhood aandelen

Uit documentatie blijkt dat de CEO van de inmiddels bekende FTX exchange maar liefst $648 miljoen heeft geïnvesteerd in Robinhood. Dat is goed voor een aandeel van 7,6%.

Het nieuws dat de 30-jarige miljardair groots heeft geïnvesteerd zorgde meteen voor een behoorlijke stijging van de Robinhood aandelenkoers. Die sprong gedurende de after-hours trading met ongeveer 42% omhoog! Waarom de FTX CEO besloot zoveel geld te investeren in Robinhood is onduidelijk.

Het document waaruit bleek dat Bankman-Fried de stap heeft gezet is een 13D form. Die worden volgens Wall Street Journal gebruikt door investeerders die na een dergelijke investering ook echt een actieve rol willen gaan vervullen binnen het bedrijf. Denk dan bijvoorbeeld een rol in het bestuur. Maar de FTX CEO zegt dit niet van plan te zijn, maar sluit het in de toekomst ook niet uit.

Advertentie

Een nieuwe stap om FTX uit te breiden?

Een grote investering van $648 miljoen doet men natuurlijk niet zomaar. De vraag is dan ook of het een nieuwe stap van FTX is om zijn bereik uit te breiden. Zo zou een overname van Robinhood in de toekomst mogelijk zijn. Al zou dit wel lastig worden om voor elkaar te krijgen.

Wall Street Journal meldt namelijk dat de oprichters van Robinhood 60% van de stemmacht in handen hebben. WSJ meldt daarnaast op basis van bronnen dat de oprichters het bedrijf onafhankelijk willen houden. De aandelen van het bedrijf stonden op het moment van schrijven echter wel maar liefst 80% in de min ten opzichte van de beursgang in juli 2021.

FTX is een exchange die enorm hard aan de weg werkt en de afgelopen maanden flink is gegroeid. Dit deed het onder andere door een grootschalige marketingcampagne waarin het bijvoorbeeld de samenwerking aanging met het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team, maar ook door richting de Amerikaanse politiek stappen te zetten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie