Simon Bosch Simon Bosch
11/03/2022 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 14:31

‘Gewone’ hedgefondsen kopen steeds meer crypto

icon-finance
Finance nieuws
‘Gewone’ hedgefondsen vergroten steeds vaker crypto-posities

Foto: nyker/Shutterstock

Een paar jaar geleden was het nog volslagen onvoorstelbaar, maar nu weten we dat steeds meer geld in cryptocurrencies afkomstig is van institutionele beleggers. Volgens The Wall Street Journal gaat het niet alleen steeds vaker om instituten die zich specifiek op crypto richten, maar ook om ‘gewone’ hedgefondsen die een diverser portfolio willen met behulp van cryptocurrencies.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Meer erkenning crypto

Er zijn al verschillende grote traditionele investeringsfondsen aanwezig in crypto. De Amerikaanse zakenkrant noemt Tudor Investment Corp. (van Paul Tudor Jones) en Brevad Howard Asset Management (Alan Howard) als voorbeelden. Robert Bogucki van crypto-fonds Galaxy Digital verklaarde dat steeds meer fondsen crypto zien als een ‘vijfde activaklasse’, naast aandelen, obligaties, valuta en commodities.

Fondsen die cryptocurrencies steeds vaker erkennen is volgens WSJ een belangrijk teken dat Wall Street zich klaarmaakt voor het digitale fenomeen. Hedgefondsen in het speciaal zijn vaak gericht op de prijs van een token, net als bij aandelen. Dat benadrukt dat ze er relatief veel vertrouwen in hebben. De periode dat crypto werd gezien als geld voor criminelen is duidelijk voorbij.

Advertentie

Genoeg liquiditeit om crypto te traden

Het feit dat hedgefondsen in beginnen te stappen is erg belangrijk. Het betekent dat er genoeg kapitaal de markt binnenstroomt om de markt liquide genoeg te maken om actief te handelen. Naast het reguliere soorten hedgefondsen kunnen ook andere soorten dan meedoen, zoals fondsen die day traden en high frequency trading-fondsen die met complexe algoritmen werken. WSJ citeert Michael Botlo van quant-fonds (van kwantitatieve analyse, niet de cryptovaluta Quant), zijn bedrijf gaat omwille van genoeg liquiditeit ook starten met crypto.

Ken Griffin van Citadel Securities was lang erg negatief over de nieuwe activaklasse, maar onlangs vertelde hij aan Bloomberg dat zijn bedrijf overweegt om als market maker op te treden. Of het bedrijf zelf ook in blockchain zou gaan investeren weten we niet.

In ieder geval is het een groot voordeel voor investeerders dat de markt nog maar erg klein en jong is. Dat betekent dat er een hoop rendement te behalen valt als je weet waar je moet zoeken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie