Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 17:00

Gigantische Duitse bank omarmt bitcoin met nieuwe samenwerking

icon-finance
Finance nieuws
Un gran paso: Bitcoin se asocia con un gran banco alemán

Foto: 360b / Shutterstock.com

DZ Bank, de op-een-na-grootste bank van Duitsland, heeft aangekondigd dat het digitale valuta zal toevoegen aan hun diensten voor het beheren van vermogen. Dit is duidelijk een teken dat financiële instellingen in Duitsland zich beginnen open te stellen voor de wereld van cryptocurrencies.

DZ Bank is wereldwijd een grote speler met meer dan $620 miljard aan activa onder beheer.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

DZ bank

De bank zal het haar klanten toegang bieden tot digitale valuta’s zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) via gereguleerde fondsen. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van de grote potentie van crypto zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de technische aspecten van het bezitten van en handelen in cryptovaluta. Dit is immers voor veel mensen in de traditionele wereld van finance nog een hels karwei.

DZ Bank heeft Harmonize, een platform van Metaco, geselecteerd om cryptocurrencies aan te bieden aan haar institutionele klanten. Nils Christopeit, een topman bij DZ Bank, zei dat het Harmonize-platform van Metaco voldoet aan hun eisen op het gebied van veiligheid en schaalbaarheid:

“Met het aanbod dat we met behulp van deze technologie kunnen opbouwen, vertrouwen we erop een duurzame en snelgroeiende zakelijke samenwerking te creëren, evenals een aantrekkelijke oplossing voor onze klanten die ook kan voldoen aan de eisen van digitale valuta en gedecentraliseerde financiële instrumenten,” 

De stap van DZ Bank om cryptocurrencies toe te voegen aan haar vermogensbeheerdiensten is een duidelijke indicatie van de groeiende belangstelling voor crypto in ons buurland. Het land staat bekend om zijn strenge regelgeving op het gebied van financiële dienstverlening, maar lijkt langzaam in te zien dat de crypto markt niet langer genegeerd kan worden.

Crypto adoptie in Duitsland

De stap van DZ Bank bewijst wederom dat grote financiële instellingen zich bewust worden van de kansen die de cryptomarkt biedt. Dit ondanks het feit dat de markt vandaag de dag uiteraard nog aardig onder water staat en akelige gebeurtenissen, zoals de ondergang van FTX, recentelijk hebben plaatsgevonden.

Met de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door financiële instellingen lijkt het erop dat cryptovaluta een steeds belangrijker gaat onderdeel worden van de traditionele financiële sector. Dit kan positieve gevolgen hebben voor de groei en stabiliteit van de crypto markt op de lange termijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie