Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 17:00

Gigantische Duitse bank omarmt bitcoin met nieuwe samenwerking

icon-finance
Finance nieuws
Un gran paso: Bitcoin se asocia con un gran banco alemán

Foto: 360b / Shutterstock.com

DZ Bank, de op-een-na-grootste bank van Duitsland, heeft aangekondigd dat het digitale valuta zal toevoegen aan hun diensten voor het beheren van vermogen. Dit is duidelijk een teken dat financiële instellingen in Duitsland zich beginnen open te stellen voor de wereld van cryptocurrencies.

DZ Bank is wereldwijd een grote speler met meer dan $620 miljard aan activa onder beheer.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DZ bank

De bank zal het haar klanten toegang bieden tot digitale valuta’s zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) via gereguleerde fondsen. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van de grote potentie van crypto zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de technische aspecten van het bezitten van en handelen in cryptovaluta. Dit is immers voor veel mensen in de traditionele wereld van finance nog een hels karwei.

DZ Bank heeft Harmonize, een platform van Metaco, geselecteerd om cryptocurrencies aan te bieden aan haar institutionele klanten. Nils Christopeit, een topman bij DZ Bank, zei dat het Harmonize-platform van Metaco voldoet aan hun eisen op het gebied van veiligheid en schaalbaarheid:

“Met het aanbod dat we met behulp van deze technologie kunnen opbouwen, vertrouwen we erop een duurzame en snelgroeiende zakelijke samenwerking te creëren, evenals een aantrekkelijke oplossing voor onze klanten die ook kan voldoen aan de eisen van digitale valuta en gedecentraliseerde financiële instrumenten,” 

De stap van DZ Bank om cryptocurrencies toe te voegen aan haar vermogensbeheerdiensten is een duidelijke indicatie van de groeiende belangstelling voor crypto in ons buurland. Het land staat bekend om zijn strenge regelgeving op het gebied van financiële dienstverlening, maar lijkt langzaam in te zien dat de crypto markt niet langer genegeerd kan worden.

Crypto adoptie in Duitsland

De stap van DZ Bank bewijst wederom dat grote financiële instellingen zich bewust worden van de kansen die de cryptomarkt biedt. Dit ondanks het feit dat de markt vandaag de dag uiteraard nog aardig onder water staat en akelige gebeurtenissen, zoals de ondergang van FTX, recentelijk hebben plaatsgevonden.

Met de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door financiële instellingen lijkt het erop dat cryptovaluta een steeds belangrijker gaat onderdeel worden van de traditionele financiële sector. Dit kan positieve gevolgen hebben voor de groei en stabiliteit van de crypto markt op de lange termijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie