Wessel Kersting Wessel Kersting
24/07/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2022 18:05

‘Goed moment om obligaties van bitcoin land El Salvador te kopen’

icon-finance
Finance nieuws
'Goed moment om obligaties van bitcoin land El Salvador te kopen'

Foto: Sergio Rojo/Shutterstock

Morgan Stanley heeft onlangs aangegeven dat zij een koopkans zien bij de Eurobonds van El Salvador. Dit komt mede door de crash en de grote voorraad bitcoin (BTC) die het land bezit. Ondanks de grote schuld kan het land gewoon nog haar hoofd boven water houden. De investeringsbank gaf ook aan dat ze minimaal een jaar hun obligatie kosten kunnen betalen.

Ondanks dat bitcoin toch iets gestegen is, heeft het land nu ongeveer 50% verlies op haar BTC positie. Deze positie bouwde ze voor het eerst op in september van vorig jaar.

De International Monetary Fund (IMF) was niet blij toen Nayib Bukele, de president van het land, aankondigde BTC te willen kopen. De IMF drong erop aan dat het land toch afzag van de adoptie van de cryptocurrency. Zij gaven aan dat dit namelijk erg veel risico met zich mee bracht voor de financiële stabiliteit van het land.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Goed moment om de obligaties te kopen

Simon Waever, het wereldwijde hoofd van de staatskredietstrategie voor opkomende markten bij Morgan Stanley, is echter nog vrij positief over El Salvador’s economische verwachtingen. Hij geeft aan dat het land waarschijnlijk niet failliet zal gaan in tijden van krappere wereldwijde liquiditeit.

“De markten schatten duidelijk een hoge waarschijnlijkheid in van het autarkiescenario waarin El Salvador in gebreke blijft, maar er is geen herstructurering.”

Advertentie

Financiële problemen van El Salvador

Tijdens deze bear markt voor cryptocurrencies zien we ook dat El Salvador in financiële problemen is gekomen. Dit is ook terug te zien in de dalende obligatieprijs van het land. Deze daling is natuurlijk ook deels te danken aan de eerder genoemde bitcoin positie van Nayib Bukele. De daling is in lijn met de financiële problemen van landen als Oekraïne, Argentinië etc

De president moet voor januari 2023 met $800 miljoen zien te komen om de uitstaande obligaties te betalen. Deze obligaties zullen tot 2032 lopen met een coupon van 24%.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie