Erik Juffermans Erik Juffermans
05/11/2023 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2023 12:15

Goud gaat met 50% stijgen naar $3.000, zegt Bloomberg expert

icon-finance
Finance nieuws
El oro se dispara a la tasa más alta jamás medida, se bate un récord

Foto: Aleksandar Grozdanovski/Shutterstock

Hoewel onze focus natuurlijk helemaal op bitcoin (BTC) ligt, mag de koers van goud ons niet ontgaan. Goud en bitcoin hebben in het verleden namelijk vaker een hoge correlatie met elkaar vertoond. 

Naast bitcoin, lijkt ook goud mooie tijden in het verschiet te hebben. Met alle geopolitieke en macro-economische onrust lijkt het edelmetaal weer een aantrekkelijke investeringsoptie voor beleggers en instituties te zijn. Volgens Bloomberg expert Mike McGlone kan de prijs van goud volgend jaar tot $3.000 stijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Niet alleen bitcoin, ook goud zit in de lift

In oktober stond bitcoin volledig in de spotlight, maar goud had ook een mooie maand. Goud noteerde namelijk afgelopen maand een stijging van 10 procent, en handelt momenteel iets onder het weerstandsniveau van $2.000. 

Volgens McClone is de stijging in oktober slechts een voorproefje van wat komen gaat. Goud kan volgens hem in 2024 naar $3.000 stijgen. Dit zou een stijging van nog eens 50 procent betekenen.

Hij baseert dit op de kracht die goud dit jaar al heeft vertoond. Zo noteerde goud zijn hoogste jaarlijkse gemiddelde prijs ooit, ondanks een sterke dollar, hoge rentes en een sterke aandelenmarkt.

Economische recessie goed voor goud?

Een andere factor die de koers van goud omhoog kan katapulteren is de Amerikaanse recessie die in de lucht hangt. Deze recessie hangt al lang in de lucht en zou volgens voorspellingen eind dit jaar kunnen starten. Dit is voor goud echter het ideale recept voor waardestijging.

Dat zal goed nieuws zijn voor deze Australiër. Hij vond vorige week een flink klompje goud van maar liefst 4,6 kilo. Helaas was het niet helemaal puur goud, maar ongeveer de helft, 2,6 kilo, bestond uit goud. Dat maakt het alsnog een bijzondere vondst, want deze hoeveelheid heeft momenteel een waarde van ruim $160 duizend.

Wil je ook graag goud aan je portfolio toevoegen, maar heb je geen goudader in de tuin liggen? Bij GoldRepublic krijgen nieuwe gebruikers momenteel een mooi aanbod. Wanneer je minimaal 100 euro investeert in goud, platinum of zilver, ontvang je tijdelijk 60 euro aan gratis goud.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Finance nieuws

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie