Erik Juffermans Erik Juffermans
05/11/2023 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2023 12:15

Goud gaat met 50% stijgen naar $3.000, zegt Bloomberg expert

icon-finance
Finance nieuws
Volgt Bitcoin het voorbeeld van goud? Goud naar recordhoogte

Foto: Aleksandar Grozdanovski/Shutterstock

Hoewel onze focus natuurlijk helemaal op bitcoin (BTC) ligt, mag de koers van goud ons niet ontgaan. Goud en bitcoin hebben in het verleden namelijk vaker een hoge correlatie met elkaar vertoond. 

Naast bitcoin, lijkt ook goud mooie tijden in het verschiet te hebben. Met alle geopolitieke en macro-economische onrust lijkt het edelmetaal weer een aantrekkelijke investeringsoptie voor beleggers en instituties te zijn. Volgens Bloomberg expert Mike McGlone kan de prijs van goud volgend jaar tot $3.000 stijgen.

Dit had een €1.000 investering in Nvidia in januari je nu opgeleverd
  • icon-finance
    Finance nieuws

Niet alleen bitcoin, ook goud zit in de lift

In oktober stond bitcoin volledig in de spotlight, maar goud had ook een mooie maand. Goud noteerde namelijk afgelopen maand een stijging van 10 procent, en handelt momenteel iets onder het weerstandsniveau van $2.000. 

Volgens McClone is de stijging in oktober slechts een voorproefje van wat komen gaat. Goud kan volgens hem in 2024 naar $3.000 stijgen. Dit zou een stijging van nog eens 50 procent betekenen.

Hij baseert dit op de kracht die goud dit jaar al heeft vertoond. Zo noteerde goud zijn hoogste jaarlijkse gemiddelde prijs ooit, ondanks een sterke dollar, hoge rentes en een sterke aandelenmarkt.

Economische recessie goed voor goud?

Een andere factor die de koers van goud omhoog kan katapulteren is de Amerikaanse recessie die in de lucht hangt. Deze recessie hangt al lang in de lucht en zou volgens voorspellingen eind dit jaar kunnen starten. Dit is voor goud echter het ideale recept voor waardestijging.

Dat zal goed nieuws zijn voor deze Australiër. Hij vond vorige week een flink klompje goud van maar liefst 4,6 kilo. Helaas was het niet helemaal puur goud, maar ongeveer de helft, 2,6 kilo, bestond uit goud. Dat maakt het alsnog een bijzondere vondst, want deze hoeveelheid heeft momenteel een waarde van ruim $160 duizend.

Wil je ook graag goud aan je portfolio toevoegen, maar heb je geen goudader in de tuin liggen? Bij GoldRepublic krijgen nieuwe gebruikers momenteel een mooi aanbod. Wanneer je minimaal 100 euro investeert in goud, platinum of zilver, ontvang je tijdelijk 60 euro aan gratis goud.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie