Bart Brands Bart Brands
12/11/2023 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 15:22

GoudKoorts: Financiële repressie dreigt? Bedrijven gaan massaal failliet

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In de nieuwste aflevering van GoudKoorts, mogelijk gemaakt door Gold Republic, behandel ik de huidige ontwikkelingen op de edelmetaalmarkt. Ik begin met de actuele koersen van goud en zilver, die respectievelijk op €58.600 en €676 per kilo staan. Daarbij merk ik op dat, ondanks de hoge goudprijs, zilver wat achterblijft. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoeveel bitcoin voor een comfortabel leven?

Daarna ga ik in op de opmerkelijke stijging van bitcoin (BTC). Ik stel een intrigerende vraag aan mijn publiek over de benodigde hoeveelheid bitcoin voor een comfortabel leven in 2040. De resultaten daarvan deel ik, waarna ik reflecteer op de ontvangen reacties.

Vervolgens richt ik me op de gevolgen van coronasteun, waarbij ik waarschuw voor de impact op de economie en het risico van zombiebedrijven. Ook bespreek ik de uitspraken van Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank, over eurobonds en de mogelijke verdere centralisatie in de EU.

Advertisement

Europa gaat digitaal, met mogelijk catastrofale gevolgen

Ik benadruk het belang van waakzaamheid en informeer over de ontwikkeling van de Europese digitale identiteit en wallet. Deze wordt mogelijk eerder geïntroduceerd dan verwacht. Ik wijs op de dreigende financiële repressie en de noodzaak om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen die mainstream media mogelijk niet benoemen.

Tot slot bespreek ik het opvallende gebrek aan berichtgeving over het falen van Amerikaanse banken in 2023. Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven en op zoek te gaan naar alternatieve nieuwsbronnen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

De voortdurende aantrekkingskracht van goud

Met de onzekerheden rond digitale valuta’s en de toenemende complexiteit van de financiële wereld, blijft goud een vertrouwde veilige haven voor investeerders. Als de goudkoorts blijft toenemen, kan de opname van goud in een beleggingsportefeuille een verstandige zet blijken te zijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in goud of andere edelmetalen biedt Gold Republic, een Nederlands goudplatform, nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van 59 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Bart Brands

Bart Brands is een expert op het gebied van veiligheid, gecertificeerd security intelligence professional en schrijver van ‘Chaos zonder Goud!’. Gedurende de kredietcrisis heeft hij zijn kennis over edelmetalen verder uitgebreid. Als kenner van edelmetalen deelt hij zijn analyses over de wereldeconomie, geopolitiek en de sector van edelmetalen op het YouTube-kanaal van GoldRepublic.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement