Roy van Krieken Roy van Krieken
22/02/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 09:01

Grote bank in Zuid-Korea gaat crypto beursfondsen aanbieden

icon-finance
Finance nieuws
Grote bank in Zuid-Korea gaat crypto beursfondsen aanbieden

Foto: Jisoo Song / Shutterstock.com

Kookmin Bank In Zuid-Korea lijkt de eerste bank van het land te worden die crypto gerelateerde investeringsproducten aan hun klanten gaat aanbieden. De bank is van plan om onder meer exchange traded funds (ETF) en futures producten beschikbaar te stellen. Kookmin Bank is een van de vier grootste banken van Zuid-Korea.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Eerste Koreaanse crypto ETF’s

Crypto ETF’s bestaan op dit moment al in een aantal landen. Zo worden er in Canada, Europa, Brazilië en sinds enkele maanden zelfs in de Verenigde Staten crypto ETF’s verhandeld op de lokale beurzen. Nu zal Zuid-Korea dus hoogstwaarschijnlijk aan deze lijst worden toegevoegd.

Kookmin Bank maakte onlangs bekend dat zij concrete plannen hebben om crypto ETF’s op de markt te brengen. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft de bank een tijdje terug al een speciaal departement opgezet dat verantwoordelijk was voor het opzetten van deze plannen.

Momenteel staat de Zuid-Koreaanse overheid nog niet toe dat lokale banken rechtstreeks crypto handelsdiensten aanbieden. Financiële organisaties kunnen daarentegen wel indirecte mogelijkheden voor digitale activa bieden via samenwerkingen met bijvoorbeeld crypto exchanges.

Crypto adoptie in Azië

De crypto industrie begint behoorlijk voet aan de grond te krijgen in Azië. Steeds meer landen beginnen grote stappen te zetten in de richting van crypto adoptie. De Aziatische markt is uiteraard reusachtig en daarom kunnen deze stappen door crypto investeerders eigenlijk enkel aangemoedigd worden.

De CEO van de Koreaanse crypto exchange Korea Exchange (KRX), Sohn Byung-doo, liet een paar maanden geleden weten dat hij hoopt dat de overheid spoedig zal inzien dat de crypto industrie enorme mogelijkheden biedt.

Volgens Sohn zijn er op dit moment al meer dan 5 miljoen Koreaanse crypto investeerders en groeit dit aantal vrijwel elke dag. Om die reden moet er een regelgevend raamwerk worden opgesteld dat Koreaanse crypto exchanges in staat moet stellen om de strijd aan te gaan met wereldwijde exchanges. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie