Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 20:04

In bitcoin investeren: Dit zijn de grootste obstakels voor investeerders

icon-finance
Finance nieuws
In bitcoin investeren: Dit zijn de grootste obstakels voor investeerders

Foto: HAKINMHAN/Shutterstock

De adoptie van cryptocurrencies door grote institutionele investeerders en vermogensbeheerders was in 2021 enorm. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze trend in 2022 worden voortgezet. Desalniettemin geven veel instituties aan dat zij zich nog grote zorgen maken over de veiligheid van een investering in het crypto ecosysteem.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Institutionele adoptie

Volgens een enquête die werd uitgevoerd door Nickel Digital Asset Management in Europa blijft een groot deel van de institutionele investeerders op het moment nog aan de zijlijn staan omdat zij zich zorgen maken over de veiligheid van het bewaren van hun cryptocurrencies.

79% van de ondervraagden geeft aan dat de grootste zorg die zij hebben bij een mogelijke crypto investering het bewaren van hun digitale activa is. Zeker 50 vermogensbeheerders in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk werden ondervraagd en gezamenlijk beheren zij tenminste $108 miljard aan activa.

Volatiliteit

Veelal wordt de volatiliteit van de crypto markten aangewezen als grootste valkuil voor dergelijke investeerders, maar uit de enquête blijkt dat het vooral veiligheidszorgen zijn die ervoor zorgen dat instituties nog niet in durven stappen.

Desalniettemin maken institutes zich hier wel enige zorgen om. Zeker 67% van de ondervraagden geeft aan dat zij bezorgd zijn om de heftige koersschommelingen van zo goed als de volledige crypto markt.

Regulatie

Ook het vooruitzicht van mogelijke vergaande regulatie van de crypto sector is een doorn in het oog voor instituties. 49% van de ondervraagden geeft aan dat dit vooruitzicht hen ervan weerhoudt om op dit moment een crypto investering te doen. Hier is echter ook enig optimisme op te merken. Zodra de crypto sector wordt gereguleerd door bijvoorbeeld de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal een deel van deze zorgen weggenomen worden.

Het is erg waarschijnlijk dat in 2022 de eerste stappen gezet zullen worden door de Amerikaanse overheid om een eenduidig regelgevend stelsel omtrent de wereld van cryptocurrencies van de grond te krijgen. Wellicht dat dit twijfelende instituties dus kan overhalen om een crypto investering aan te durven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie