Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/01/2024 21:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 20:41

Journalist verliest $1.400 aan crypto door eigen artikel

icon-finance
Finance nieuws
Journalist verliest $1400 aan crypto door eigen artikel

Foto: SKT Studio/Shutterstock

Chris Brunet is een van de journalisten die aantoonde dat Claudine Gay, destijds president van Harvard, plagiaat pleegde in een van haar proefschriften. Een fout die later zou leiden tot haar aftreden. Overtuigd van het belang van zijn artikel verwedde hij $1.400 aan crypto dat ze voor het einde van 2023 zou zijn afgetreden. Helaas voor hem zat hij fout; twee dagen na de jaarwisseling nam Gay afscheid van haar functie.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Journalist zet $1.400 aan crypto in op basis van eigen artikel

Claudine Gay werd op 1 juli 2023 de 30ste president van Ivy League universiteit Harvard. Haar aantreden als eerste Afro-Amerikaanse president was een grote overwinning voor de Amerikaanse progressieve gemeenschap. Helaas was dit maar van korte duur; haar termijn van slechts zes maanden is de kortste in de geschiedenis van de school.

Gay trad af na kritiek over haar beleid betreffende de oorlog tussen Israël en Palestina. Volgens de Republikeinse Elise Stefanik deed zij als president te weinig om anti-semitisme op het universiteitsterrein tegen te gaan. Op een vraag of het “oproepen tot de genocide op Joden” de gedragscode van Harvard overtrad, antwoordde Gay metdat is afhankelijk van de context.

Daarnaast zou Gay plagiaat hebben gepleegd in een van de proefschriften die zij opstelde tijdens haar studietijd. Alhoewel dit niet is bewezen, leidden de aantijgingen van journalist Chris Brunet ertoe dat Gay aftrad. Brunet had hier maar liefst $1.400 aan crypto op ingezet, op de goksite Polymarket. Hij voorspelde dat ze voor het einde van 2023 zou aftreden. 

Advertentie

Weddenschappen met crypto steeds populairder

Helaas liep Brunet zijn winst op het nippertje mis; op 2 januari besloot Gay afscheid te nemen van haar functie. Of het ethisch was om in te zetten op de consequenties van zijn eigen artikel heeft Brunet veel overwogen. In een post op X (voorheen Twitter) verkondigde Brunet dat ‘onbevooroordeelde journalistiek’ niet bestaat. Door zijn acties publiekelijk te houden, probeert Brunet er het beste van te maken.

Met crypto weddenschappen afleggen over de vraag of iemand iets wel of niet doet wordt steeds populairder. Onlangs kwam rapper Snoop Dogg in het nieuws omdat hij publiekelijk had aangekondigd geen wiet meer te roken. Na zijn aankondiging werd er vrijwel direct een wedmarkt op Polymarket geopend

De waaghalzen die hadden ingezet op een wietloos jaar voor Snoop Dogg kwamen van een koude kerst thuis; het bleek één grote marketingstunt te zijn. De rapper was een samenwerking aangegaan met SoloStove, een bedrijf dat rookloze vuurkorven fabriceert. De aankondiging van Snoop Dogg met de tekst: “I’m giving up smoke”, bleek verkeerd geïnterpreteerd.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie