Erik Juffermans Erik Juffermans
25/02/2024 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 16:45

Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin

icon-finance
Finance nieuws
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling

Foto: Pressmaster/Shutterstock

John Cheeks, een Amerikaanse man, kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn winnende getallen op een website van een loterij zag staan. De jackpot bedroeg $340 miljoen, omgerekend ongeveer €315 miljoen.

De loterij zegt echter dat er sprake is van een foutje en weigert nu het geldbedrag uit te betalen. De man heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen en weigert de verklaring van de loterij te accepteren. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Loterij maakt rare blunder

 De exacte reeks getallen die de man had gekozen voor zijn lot verschenen op de website van de Powerball-loterij, een van de populairste loterijen in Amerika, meldt NBC Washington.

De loterij zelf spreekt echter van een foutje. Zo zou de organisatie die betreffende dag namelijk bezig zijn geweest met een test en is dat de reden dat de verkeerde winnende getallen online kwamen.

Op bezoek bij het kantoor van de loterij werd Cheeks zelfs brutaal de deur gewezen en geadviseerd zijn winnende lot in de prullenbak te werpen.

“Dit ticket is niet goed, gooi het maar in de prullenbak. Je krijgt niet betaald. Daar staat een vuilnisbak,” aldus een medewerker destijds tegen de man.

Gedupeerde gaat de strijd aan

Gek verhaal zou je denken. Ook de onfortuinlijke Cheeks denkt hier zo over. Hoewel de organisatie zegt dat er dus sprake is van een foutje, wil Cheeks hier niets van weten.

Volgens de advocaat die Cheeks in de arm heeft genomen, komt de loterij-organisatie hier niet zo makkelijk mee weg. In het verleden mochten winnende spelers namelijk in het geval van een fout van de organisatie ook hun prijzengeld houden. Waarom zou dat bij de jackpot dan anders zijn?

Het is onduidelijk wanneer de rechtszaak van start zal gaan. Of er echt sprake is van een foutje of dat de loterij onder het betalen van de jackpot uit probeert te komen is de grote vraag. Wel lijkt het erop dat de loterij zelf zal moeten aantonen dat de daadwerkelijke winnende getallen verschillen van de getallen van Cheeks.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie