Erik Juffermans Erik Juffermans
02/02/2024 18:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 16:52

Meta stijgt 20% en verrast met positieve resultaten, maar niet alles was goed

icon-finance
Finance nieuws
Meta stijgt 20% en verrast met positieve resultaten, maar niet alles was goed

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Reality Labs, de virtual- en augmented reality (VR/AR) divisie van techgigant Facebook-moederbedrijf Meta, heeft een goed vierde kwartaal achter de rug wat betreft de omzet. Het bedrijf noteerde echter ook zijn grootste kwartaalverlies sinds 2020. Ruim $4,6 miljard aan verlies om precies te zijn. Mark Zuckerberg, CEO van Meta, heeft echter nog steeds vertrouwen in de toekomst van VR en AR.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reality Labs maakt weer verlies

Op donderdag maakte Meta tijdens de openbaring van de kwartaalcijfers ook de cijfers van Reality Labs bekend. De omzet bedroeg in het derde kwartaal van 2023 $1,1 miljard. Het verlies lag op ruim $4,6 miljard. Het totale verlies van Reality Labs in 2023 was $16,1 miljard.

De totale omzet in 2023 van Reality Labs, dat VR headsets verkoopt, bedroeg $1,9 miljard. De omzet in het derde kwartaal was dus goed voor meer dan de helft van de totale omzet afgelopen jaar. Zuckerberg noemt de sterke feestdagen als reden voor de goede verkoopcijfers. Ook de Quest 3, een van de VR headsets van Meta, “maakte een goede start” in oktober, aldus Zuckerberg.

Hoewel het bedrijf dus zeker geen winst maakt, heeft Zuckerberg nog steeds goede hoop voor de VR en AR industrie. 

“Ik verwacht nog steeds dat deze nieuwe generatie van AR en VR en computer platforms een realistische vorm van aanwezigheid kunnen leveren die het fundament zullen zijn voor de toekomst van sociale ervaringen,”

Aldus Zuckerberg die aangeeft dat de activiteiten van Reality Labs “belangrijke onderdelen zijn van de langetermijnvisie” van Meta, en dat het bedrijf zal blijven investeren in VR en AR.

Meta doet hele goede zaken

Opvallend genoeg zei Zuckerberg een jaar geleden precies hetzelfde. Ook toen zei hij dit na een dramatisch jaar. In 2022 maakte Reality Labs een verlies van $13,7 miljard. In 2023 maakte het bedrijf dus nog meer verlies.

Een grote ramp is het gat in de hand van Reality Labs echter niet. Financial Officer van Meta, Susan Li, verwacht dat de verliezen van het bedrijf “betekenisvol” zullen blijven oplopen de komende jaren en noemt het een “investering om het Meta ecosysteem te blijven uitbreiden”.

Meta zelf zette een geweldig 2023 neer. Het bedrijf maakte een winst van $134,9 miljard, 16 procent meer dan in 2022. Dit overtreft de verwachtingen en het META aandeel steeg in de premarket uren al met 16 procent naar $460 per aandeel. Ook maakte het bedrijf bekend elk kwartaal dividend te gaan uitdelen aan aandeelhouders.

Meta komt dus voor de dag met geweldige cijfers en over de negatieve resultaten van Reality Labs zal niet wakker gelegen worden in huize Zuckerberg. De aandelenkoers van META reageert positief op de cijfers en staat zelfs met meer dan 20% in de plus.

Advertentie

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie