Erik Juffermans Erik Juffermans
02/02/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 20:30

Zuckerberg blijft geloven in zijn metaverse plannen

icon-finance
Finance nieuws
Zuckerberg sigue creyendo en sus planes del Metaverso

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Tijdens een earnings call op de eerste dag van de maand heeft Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta, aangegeven zijn plannen met de metaverse door te zetten. Dit is opvallend aangezien de cijfers alles behalve veelbelovend zijn. In het laatste kwartaal van 2022 maakte Reality Labs, de metaverse divisie van Meta, een verlies van 4.3 miljard dollar. Dit brengt het totale verlies voor Reality Labs in 2022 op een respectabele 13.7 miljard dollar.

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Zuckerberg is standvastig

Voor Zuckerberg geen reden om een andere koers in te zetten. Hij maakte bekend in 2023 een ‘next generation consumer headset’ voor virtual reality systemen op de markt te willen brengen. 

“Geen enkel signaal dat ik heb gezien toont aan dat we de langetermijnstrategie van Reality Labs moeten aanpassen,” aldus een standvastige Zuckerberg.

De financiele leider van Reality Labs, Susan Li, deelt het optimisme van Zuckerberg. Ze verwacht daarnaast dat de verliezen hoogstwaarschijnlijk door zullen zetten in 2023.

“We verwachten nog steeds dat de verliezen van Reality Labs doorzetten in 2023. We zullen doorgaan met investeren in deze industrie omdat we de langetermijnkansen zien.”

Ondanks de opstapelende verliezen van Reality Labs oversteeg Meta het afgelopen kwartaal de verwachtingen. Met 32,1 miljard dollar aan opbrengst pakte dat een stuk hoger uit dan verwacht en zag het Meta aandeel zelfs een mooie koersstijging.

De potentie van de metaverse

Vorig jaar kwam Zuckerberg geregeld onder vuur te staan vanwege de all-in aanpak die hij heeft wat betreft de metaverse. Grote investeerders gingen in een open brief zelfs op hun knieën vanuit wanhoop. Zij eisten een koerswijziging, en een totaal andere investeringsaanpak van het bedrijf. Volgens de kritiek is de toekomst van de metaverse veel te onzeker, en daarom de convictie van Meta simpelweg onverantwoord.

Zuckerberg laat zich in ieder geval niet uit het veld slaan. Daarnaast heeft ook de crypto industrie een optimistische visie voor de metaverse. Afgelopen maand werd dat optimisme gereflecteerd door de agressieve stijgingen van metaverse tokens. Metaverse tokens presteerden in januari namelijk een stuk beter dan bitcoin.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie