Erik Juffermans Erik Juffermans
02/02/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 20:30

Zuckerberg blijft geloven in zijn metaverse plannen

Nieuws
Zuckerberg sigue creyendo en sus planes del Metaverso

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Tijdens een earnings call op de eerste dag van de maand heeft Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta, aangegeven zijn plannen met de metaverse door te zetten. Dit is opvallend aangezien de cijfers alles behalve veelbelovend zijn. In het laatste kwartaal van 2022 maakte Reality Labs, de metaverse divisie van Meta, een verlies van 4.3 miljard dollar. Dit brengt het totale verlies voor Reality Labs in 2022 op een respectabele 13.7 miljard dollar.

3 redenen waarom bitcoin al de top van deze cyclus heeft bereikt
3 redenen waarom bitcoin al de top van deze cyclus heeft bereikt

Zuckerberg is standvastig

Voor Zuckerberg geen reden om een andere koers in te zetten. Hij maakte bekend in 2023 een ‘next generation consumer headset’ voor virtual reality systemen op de markt te willen brengen. 

“Geen enkel signaal dat ik heb gezien toont aan dat we de langetermijnstrategie van Reality Labs moeten aanpassen,” aldus een standvastige Zuckerberg.

De financiele leider van Reality Labs, Susan Li, deelt het optimisme van Zuckerberg. Ze verwacht daarnaast dat de verliezen hoogstwaarschijnlijk door zullen zetten in 2023.

“We verwachten nog steeds dat de verliezen van Reality Labs doorzetten in 2023. We zullen doorgaan met investeren in deze industrie omdat we de langetermijnkansen zien.”

Ondanks de opstapelende verliezen van Reality Labs oversteeg Meta het afgelopen kwartaal de verwachtingen. Met 32,1 miljard dollar aan opbrengst pakte dat een stuk hoger uit dan verwacht en zag het Meta aandeel zelfs een mooie koersstijging.

De potentie van de metaverse

Vorig jaar kwam Zuckerberg geregeld onder vuur te staan vanwege de all-in aanpak die hij heeft wat betreft de metaverse. Grote investeerders gingen in een open brief zelfs op hun knieën vanuit wanhoop. Zij eisten een koerswijziging, en een totaal andere investeringsaanpak van het bedrijf. Volgens de kritiek is de toekomst van de metaverse veel te onzeker, en daarom de convictie van Meta simpelweg onverantwoord.

Zuckerberg laat zich in ieder geval niet uit het veld slaan. Daarnaast heeft ook de crypto industrie een optimistische visie voor de metaverse. Afgelopen maand werd dat optimisme gereflecteerd door de agressieve stijgingen van metaverse tokens. Metaverse tokens presteerden in januari namelijk een stuk beter dan bitcoin.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Finance nieuws

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie