Robin Hazekamp Robin Hazekamp
17/08/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 14:00

Zo ziet Pierre van Hooijdonk’s vermogen en slechtste investering eruit

icon-finance
Finance nieuws
Zo ziet Pierre van Hooijdonk's vermogen en slechtste investering eruit

Foto: A.Ivanov_Football/Shutterstock

Pierre van Hooijdonk veroorzaakt aardig wat krantenkoppen met zijn recente controversiële uitspraken. Echter waren in het verleden de nieuwsberichten over de voormalige profvoetballer in het Nederlands elftal een stuk positiever. Met zijn overwinningen en investeringen heeft hij dan ook een hoop geld verdiend. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het salaris en vermogen van Pierre van Hooijdonk

Toen de topvoetballer in zijn latere carrière bij Feyenoord speelde, verdiende hij volgens Voetbal International ongeveer vijftien miljoen gulden in drie jaar tijd. Dat is omgerekend ongeveer €2,7 miljoen euro per jaar. Na Feyenoord vertrok ‘Pi-air’ naar de Turkse club Fenerbahçe, waar hij ongeveer 2 miljoen gulden netto verdiende in een jaar.

Ook speelde Van Hooijdonk een aantal jaren eerder in zijn carrière bij de Portugese club Benfica. Daar verdiende hij jaarlijks ongeveer 4,7 miljoen gulden. Omgerekend is dat zo’n €2,13 miljoen in een jaar. Na zijn voetbalcarrière zette Van Hooijdonk zijn kennis van de sport in om een carrière te beginnen als analist bij Studio Voetbal. Hoeveel hij daar verdient is niet bekend, maar naar schatting gaat het om meer dan zes cijfers per jaar.

Het vermogen van Pierre van Hooijdonk wordt rond de €18 miljoen geschat. Het grootste gedeelte hiervan is vergaard in zijn tijd als profvoetballer, maar zijn televisiecarrière heeft ook meegeholpen. Daarnaast heeft Van Hooijdonk een aantal winstgevende investeringen gedaan. Echter ging dat ook een keer fout: door een investering in een niet bestaand Chinees bedrijf verloor hij rond de €250 duizend.

Advertentie

Bezit ‘Pi-air’ ook crypto?

Het is onbekend of Pierre van Hooijdonk munten als Bitcoin of andere cryptocurrencies bezit. Naar verluidt heeft de ex-profvoetballer enkel in bedrijven geïnvesteerd en zich buiten de crypto industrie gehouden. Wel beschikt hij over een gelikte Range Rover, na een samenwerking aan te zijn gegaan met autobedrijf Knook. 

Onlangs kwam de analist in het nieuws nadat hij de huidige trainer van Ajax beschuldigde van corruptie. Volgens hem zou de trainer, Maurice Steijn, dealtjes hebben gemaakt onder de tafel. Dat zou Steijn hebben gedaan toen hij nog te werk was bij NAC, drie jaar geleden. Echter lijkt Van Hooijdonk daar nu op terug te komen. In een spijtbetuiging bij de NOS zei hij het volgende:

“Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Finance nieuws

Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij winst EK
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij EK-winst
Advertentie