Gedecentraliseerde crypto-exchange Bancor gehackt, $12 miljoen aan Ether gestolen

Array

Het gedecentraliseerde cryptocurrency-platform Bancor, dat op 9 juli een “inbreuk op de beveiliging” ondervond, heeft laten weten dat het binnen 24 uur weer online verwacht te komen.

De activiteiten van Bancor werden maandag gestaakt, als gevolg van een onderzoek naar een “inbreuk op de beveiliging” waarbij meer dan $12 miljoen betrokken was. Het platform bevestigde de inbreuk op haar Twitteraccount en zei dat er “geen wallets van gebruikers aangetast zijn”. De cybercriminelen hebben naar verluidt enkele tokens uitgewisseld via de conversion service Changelly. De gestolen tokens zouden naast BNT (de eigen token van Bancor) uit ongeveer 25.000 ETH ($12,2 miljoen) en 300.000 Pundi X (NPXS) ($1.200) bestaan.

- Advertentie -

Hoewel een officiële verklaring over de inbreuk pas na het onderzoek vrijgegeven zal worden, meldde het hoofd communicatie van Bancor, Nate Hindman, dat het platform binnen 24 uur weer online zou moeten zijn. Volgens Hindman coördineert Bancor met een aantal spelers in de industrie om hulpmiddelen en technologie te ontwikkelen om de industrie te helpen effectiever samen te werken wanneer diefstallen plaatsvinden:

Deze mechanismen bevatten een real-time blacklist die overtredende adressen en gestolen assets traceert, evenals een noodfonds dat projecten compenseert wanneer diefstallen plaatsvinden. Er is hier nog veel meer aan te doen en we kijken er naar uit om met onze collega’s in de branche samen te werken om iedereen sterker en slimmer te maken terwijl we samen verder gaan, Samenwerking is niet alleen het concept maar ook de praktijk, en we zijn dankbaar voor de ondersteuning en assistentie.

Gevraagd naar de mogelijkheid om dit soort inbreuken op de beveiliging te voorkomen, vergeleek Hindman de beveiliging van exchanges met een kat-en-muisspel. Hij legde uit dat dieven meer volwassen en verfijnder worden, samen met de industrie en projecten. Hindman benadrukte dat cryptocurrency-platforms criminelen slimmer af kunnen zijn door samenwerking:

Samen staan we sterk, bij onze inspanningen om betere tools te creëren die dieven ervan weerhouden misdaden te plegen en gestolen fondsen te gebruiken, en bij betere processen voor het analyseren van situaties en het informeren van gebruikers en relevante partijen wanneer ze zich voordoen.

Vorige week bekritiseerde mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin gecentraliseerde exchanges, en zei dat hij hoopte dat ze “zullen branden in de hel”. Toen Hindman hierover naar zijn mening gevraagd werd, zei hij dat er in de industrie plaats is voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde systemen, waarbij hij het belang van gemeenschaps-coördinatie en -verbetering onderstreepte, in plaats van tegenover elkaar staande partijen bij verschillende soorten solutions. Hindman concludeerde echter dat, naar zijn mening, gedecentraliseerde solutions de toekomst zijn van blockchain en waarde-uitwisseling.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...