Rico Engelbarts
16/08/2018 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2018 15:44

Geen nieuwe grote verliezen in de cryptomarkt

Nieuws
Geen nieuwe grote verliezen in de cryptomarkt

Op 14 augustus daalde de waarde van de cryptomarkt onder de grens van $200 miljard, nadat de Bitcoin-prijs onder de $6.000 zakte. Op het dieptepunt was de markt nog maar $194 miljard waard, na de slechte prestaties van Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash. In de afgelopen 24 uur toonde de crypto-markt, ondanks de sterke neerwaartse trend, enigszins herstel van de verliezen van deze week.
De markten voor cryptocurrency lijken hun positieve momentum voort te zetten, en de meeste cryptocurrencies hebben de winsten van meer dan 10% die ze op woensdag 15 augustus boekten, vast weten te houden. Belangrijker nog is dat altcoins onafhankelijk handelden van de Bitcoin-prijs, waarbij verschillende altcoins beter presteerden dan Bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur.
Op het moment van schrijven wordt Bitcoin rond de $6.350 verhandeld, nadat het eerder op de middag van 16 augustus even de $6.475 aantikte. Ethereum (ETH), dat even in zware tijden verkeert, slaagde er donderdagavond nog in om weer even boven de $300 uit te komen, maar dat bleek van korte duur te zijn en momenteel ligt de prijs rond de $290 (wat over de afgelopen 24 uur nog wel altijd een stijging van bijna 3% betekent).
Bitcoin Cash (BCH) wist gisteren in tegenstelling tot de andere altcoins geen winsten van boven de 10% te boeken en daalde, na gepiekt te hebben rond de $540 op woensdagavond, in de daaropvolgende nacht tot net iets boven de $500. Op het moment van schrijven wordt het voor ongeveer $520 verhandeld.
Ripple (XRP) slaagde er woensdag ook in om een deel van de grote verliezen die het in de voorgaande dagen te verduren had, goed te maken met een winst van 12%. Woensdag tikte het nog de $0,30 aan maar momenteel is het alweer gedaald tot een $0,287. EOS deed donderdagavond nog goede zaken maar bevindt zich momenteel op hetzelfde niveau als 24 uur geleden rond de $4,65.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie