Rico Engelbarts
06/08/2018 12:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2018 12:57

Goedkeuring van Bitcoin ETF door SEC is “slechts kwestie van tijd”

Nieuws

Kin-Wai Lau, CEO van Fatfish Internet Group, zegt dat het niet lang meer zal duren totdat de SEC (Securities and Exchange Commission) een Bitcoin ETF (Exchange-traded Fund) zal goedkeuren.
De crypto-markt ervaart een tweede rally voor Bitcoin en andere cryptocurrencies volgens Lau. Hij geeft aan dat er een grote vraag is naar cryptocurrencies gedreven door toetreding en adoptie van institutionele beleggers. Tevens geeft hij aan dat een goedkeuring van de SEC voor een crypto-markt ETF voornamelijk draait om de vraag welk bedrijf de SEC kan overtuigen dat zij de benodigde tools hebben om een ETF overeind te houden. Hij legt uit:

Het is slechts een kwestie van tijd voordat we zien dat de SEC een ETF goedkeurt. Het is slechts een kwestie van welk bedrijf met de juiste tools komt aanzetten als het gaat om toezicht houden, bewaking en vermogen voor liquiditeit. Er is een uitgebreid aantal tools nodig, maar het gaat ook om de bereidheid van de markt. Wij zijn niet ver verwijderd, misschien een paar maanden, van een markt die een ETF zal accepteren. Dat is waar de SEC naar zal kijken.

Volgens Lau wordt de vraag naar Bitcoin voornamelijk gedreven door de organische vraag van alledaagse mensen rond de wereld. Tevens geeft hij aan dat dit patroon dit jaar niet meer zal veranderen.
Kin-Wai Lau gaf tevens aan dat voornamelijk adoptie de grootste impact heeft op de koers van cryptocurrencies en niet zo zeer ETF’s of andere tools op de markt:

Adoptie is wat de vraag drijft. Het (cryptocurrency) wordt gebruikt in veel landen en vele jurisdicties zijn begonnen het reguleren en hebben een voorzichtige maar optimistische houding. Dat zijn een paar algemene factoren die van invloed zijn op de interesse in regulaties. Het (cryptocurrency) begint in een versnelling te komen voor een rally tegen het einde van het jaar.

Vorige week had de SEC nog een Bitcoin Cash ETF afgekeurd van de gebroeders Winklevoss. President van Crescent Crypto, Ali Hassan, had laatst nog aangegeven dat een Bitcoin-ETF goedkeuring binnen 18 maanden kan plaatsvinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie