Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Groot Amerikaans koffiemerk gaan blockchain inzetten voor transparantere toeleveringsketen

De J.M. Smucker Company, beter bekend als Smucker’s, heeft aangekondigd blockchain technologie te gebruiken om de herkomst van de Colombiaanse koffiebonen te traceren, terwijl consumenten de mogelijkheid krijgen om koffieboeren te ondersteunen. Dit kunnen zij doen door direct donaties te kunnen doen aan de koffieboeren in Colombia.

De Amerikaanse voedselproducent is een samenwerking aangegaan met Farmer Connect, een organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van de transparantie en duurzaamheid van de landbouw supply chains, om de blockchain technologie van IBM te gebruiken en zo de koffiebonen van Smucker’s populaire 1850 Coffee merk te volgen. Tina Meyer-Hawkes, de vice president van marketing voor koffie bij J.M. Smucker’s, zei dat het allemaal gaat om transparantie:

“Door onze toeleveringsketen transparant te maken, stellen we de consument in staat om de reis van zijn koffie te zien, van de regio waar hij werd geproduceerd, tot aan de molen, voor exporteurs en importeurs.”

- Advertentie -

Smucker’s 1850 Coffee zal het eerste merk in Amerika zijn die de mobiele app “Thank My Farmer” van Farmer Connect zal gebruiken zodat de consumenten kunnen zien waar de producten vandaan komen. Farmer Connect test de Thank My Farmer app op de Consumer Electronics Show dit jaar om te laten zien hoe een QR-code gescand kan worden om de reis te zien die de koffiebonen hebben afgelegd.

Volgens Meyer-Hawkes heeft elke zak koffie zijn eigen QR-code die de consument kan scannen. Wanneer de code is gescand zal de consument worden doorgestuurd naar de website van Thank My Farmer, waar de informatie staat over waar de koffieboon is gegroeid, verwerkt en geëxporteerd is met de bijbehorende locatie waar de boon is gebrand.

Paul Chang, de wereldwijde blockchain-leider van IBM, zei dat hoewel J.M. Smucker’s geen onderdeel is van IBM’s Food Trust Network, ze wel hetzelfde technologie-platform als Food Trust, wat wordt aangedreven door Hyperledger Fabric, gaan gebruiken. Chang zei:

“J.M. Smucker’s kan zijn eigen netwerk opzetten om het grote transparantieprobleem in de koffie-industrie op te lossen en tegelijkertijd gebruik te maken van de schaalbaarheid, veiligheid en robuustheid van de technologie die het IBM Food Trust-platform aandrijft.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.016,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.025,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.074,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.075,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.232,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.232,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.016,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.025,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.074,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.075,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...