Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2022 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 15:40

Grootste vermogensbeheerder ter wereld doet aanvraag voor crypto ETF

Nieuws
Ethereum oprichter Vitalik Buterin blij met uitstel van crypto ETF’s

Foto: Beneath Blue/Shutterstock

BlackRock is een reusachtige Amerikaanse vermogensbeheerder. Met iets meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer, is het zelfs de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Uit een aanvraag aan het adres van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt nu dat BlackRock van plan is om de wereld van crypto en blockchain met beide benen te betreden. Hoewel BlackRock al eerder heeft geproefd van de crypto-industrie, was dit voorheen slechts mondjesmaat. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BlackRock ETF

De aanvraag zou gaan om een ETF, ofwel beursfonds, dat voornamelijk betrekking heeft op de crypto industrie. Deze ETF, het iShares Blockchain and Tech ETF, zou vooral investeren in bedrijven die gemoeid zijn met de ontwikkeling, innovatie en het gebruik van blockchain- en crypto-technologie.

Belangrijk om te vermelden is dat het hier dus niet om een cryptocurrency ETF gaat. Er zal geen directe blootstelling met het ETF verkregen worden aan een of meerdere cryptocurrencies, maar enkel aan bedrijven die hun wortels binnen de crypto industrie hebben.

Dergelijke bedrijven zijn volgens de aanvraag onder meer crypto handelsplatformen zoals Coinbase, grote crypto mining bedrijven die genoteerd staan op de Amerikaanse beurs en blockchain-technologie bedrijven. 

Indien de SEC de aanvraag van BlackRock goedkeurt, zal dit het eerste crypto-gerelateerde ETF zijn van de reusachtige vermogensbeheerder. Door het bereik van BlackRock is dit uiteraard goed nieuws voor crypto investeerders. 

Institutionele adoptie

De aanvraag van BlackRock laat maar weer eens zien dat de adoptie van crypto door instituties in een stroomversnelling terecht is gekomen. Zelfs de grootste vermogensbeheerder van de wereld neemt nu concrete stappen om de crypto industrie binnen te treden. 

De opkomst van crypto ETF’s geeft meer traditionele investeerders ook de mogelijkheid om gemakkelijk blootstelling aan de crypto industrie te krijgen zonder dat zij uit hun comfortzone hoeven te treden.

Uiteindelijk is de heilige graal uiteraard de lancering van een ‘bitcoin (BTC) spot ETF’. Dit zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten, maar zodra hiervoor groen licht komt van de SEC kunnen traditionele investeerders op grote schaal directe blootstelling aan de grootste cryptocurrency verkrijgen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie