Kevin Schijven Kevin Schijven
03/02/2020 18:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2020 18:13

Hoeveelheid ETH dat door ethereum (ETH) miners wordt vastgehouden benadert ATH

icon-mining
Mining
Hoeveelheid ETH dat door ethereum (ETH) miners wordt vastgehouden benadert ATH

De hoeveelheid ether (ETH) in handen van ethereum-miners staat op het punt zijn all-time high (ATH) te doorbreken.
De afgelopen maanden hebben de miners gestaag steeds meer ether geaccumuleerd. Dat blijkt uit een nieuw wekelijkse nieuwsbrief, genaamd Our Network, gepubliceerd door Spencer Noon op 30 januari.
De hoeveelheid ether die miners ‘hodlen’ is de afgelopen drie maanden opgelopen tot zijn ATH van 1,69 miljoen ETH, ter waarde van ongeveer $300 miljoen. Volgens het rapport betekent dit dat er veel vertrouwen is in de altcoin onder de miners, tenminste in verhouding tot de huidige marktsituatie.
De vorige keer dat ether-miners zoveel ETH vasthielden was eind oktober 2019. Toen schoot de prijs onder $170 uit waardoor er een grote hoeveelheid werd verkocht. De verwachting is dat de ATH de komende dagen doorbroken zal worden.
Het onderzoek is aangeleverd door Santiment, een platform voor cryptocurrency-marktgegevens. Verder worden ook de altcoins tezos (XTZ), decred (DCR) en zcash (ZEC) kort besproken in de nieuwsbrief.
De hoeveelheid dat gestaked wordt op tezos, een netwerk met een Proof-of-Stake (PoS) systeem, is in januari met 18 miljoen toegenomen tot een nieuw ATH van 77,3% (653 miljoen). Tegelijkertijd daalde het rendement van staking tot een dieptepunt van 1,48% boven inflatie.
Het aantal validators op het netwerk is ongeveer gelijk gebleven en smart contracts zijn op Tezos blijkbaar nog niet echt aangeslagen. Dit onderzoek werd aangeleverd door Blockwatch Data.
Er wordt ook kort ingegaan op bitcoin (BTC) in de nieuwsbrief door onderzoeksbureau Coin Metrics. Zoals op Crypto Insiders al was te lezen heeft de hash rate, oftewel rekenkracht, van het BTC-netwerk de afgelopen tijd meerdere malen zijn ATH doorbroken. Het rapport meldt een hoogtepunt van 120 exahashes per seconde (EH/s) op 25 januari.
Ook de realized cap van bitcoin, de waarde van het netwerk door de waarde van tokens te tellen de laatste keer deze werden verplaatst, staat op het punt zijn ATH te doorbreken.
Vorige week meldden een aantal analisten dat de koers van ether eindelijk op het punt staat om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie