Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) miners verdienden $5 miljard in 2019, hash rate bereikt weer nieuwe ATH

Bitcoin-miners verdienden in 2019 naar schatting $5 miljard aan inkomsten. Ook scoort de hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk weer een nieuw all-time high (ATH).

- Advertentie -

Cryptocurrency nieuwssite The Block meldt op 18 januari dat van de $5 miljard veruit het grootste deel van block rewards, oftewel blokbeloningen, afkomstig is: namelijk zo’n $4,89 miljard. Het overige deel, de resterende $146 miljoen, werd verdiend via transactiekosten.

Opvallend is dat het een lagere omzet is dan in 2018. Toen werd er een omzet van $5,26 miljard bereikt en in 2017 was dat nog $3,19 miljard. The Block meldt dat de omzet een schatting is op basis van het idee dat miners hun BTC onmiddellijk verkopen. Dat is niet helemaal nauwkeurig, een deel van deze bedrijven houdt namelijk hun BTC vast om wellicht op een later datum te verkopen.

In gerelateerd nieuws toont data van Glassnode, een blockchain analysebedrijf, dat de hash rate van bitcoin opnieuw zijn ATH heeft doorbroken. Het bitcoin-netwerk heeft op 7 januari een gemiddeld hash rate van 120 exahashes per seconde (EH/s) bereikt, het hoogste ooit volgens Glassnode. Het vorige record werd kort na de jaarwisseling bereikt.

Onlangs werd een difficulty adjustment, of moeilijkheidsgraadaanpassing, op het Bitcoin-netwerk doorgevoerd. Deze steeg vorige week met 7% omhoog naar het hoogste niveau ooit. De verwachting is dat dit volgende week nogmaals zal gebeuren.

In mei zal de volgende halving van bitcoin worden doorgevoerd. Dat betekent dat de beloningen van mining worden gehalveerd, wat wellicht een grote impact gaat hebben op de BTC-koers. De verwachting was dat voor die tijd miners wellicht massaal zouden capituleren, maar aangezien de hash rate en moeilijkheidsgraad van het netwerk alleen maar omhoog gaan blijkt dit vooralsnog niet het geval te zijn.

Vorige maand werd een onderzoeksrapport uitgebracht waaruit bleek dat veruit het grootste deel van hash rate van bitcoin in China wordt gegenereerd: ongeveer 65%.

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,01 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,01 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...