Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) moeilijkheidsgraad gaat vandaag naar hoogste niveau ooit, wat betekent dat?

Bitcoin (BTC) moeilijkheidsgraad gaat vandaag naar hoogste niveau ooit, wat betekent dat?

De volgende difficulty adjustment, oftewel aanpassing van de moeilijkheidsgraad, voor bitcoin (BTC) is er bijna. De verwachting is dat het een van de grootste toenames van de moeilijkheidsgraad wordt sinds het bestaan van de grootste cryptocurrency op de markt.

Kortgezegd verwijst de moeilijkheidsgraad van bitcoin naar hoe moeilijk het is voor miners om nieuwe blocks toe te voegen op de blockchain. Het toevoegen van nieuwe transactieblokken mag gemiddeld ongeveer 10 minuten duren op het Bitcoin-netwerk.

- Advertentie -

Als er meer concurrentie is op het netwerk, dus meer miners waardoor het toevoegen van blocks minder dan 10 minuten duurt, dan moet de moeilijkheidsgraad omhoog. En vice versa: als er weinig concurrentie is en het duurt langer dan 10 minuten dan moet de moeilijkheidsgraad omlaag om participatie te stimuleren.

Het aanpassen van de moeilijkheidsgraad gebeurt elke 2.016 blocks, wat ongeveer elke twee weken is. De afgelopen tijd ligt de hash rate, oftewel de rekenkracht, van het bitcoin-netwerk hoger dan ooit. Het heeft de afgelopen maanden meerdere keren zijn recordhoogtes doorbroken en deed dat wederom op nieuwjaarsdag.

Dat houdt in dat er momenteel veel concurrentie is onder miners op het Bitcoin-netwerk waardoor vandaag (14 januari) de moeilijkheidsgraad met maar liefst 9% omhoog zal gaan, die volgens BitInfoCharts momenteel al sowieso hoger dan ooit ligt.

Coin Metrics meldde recentelijk al dat het verwacht dat er een nieuwe all-time high (ATH) voor de moeilijkheidsgraad inzit:

Ook wordt er gespeculeerd dat het een positieve impact kan hebben op de koers van bitcoin. In ieder geval zolang het niet miners de markt uit jaagt. Plan B, bekend van het stock-to-flow model, zei onlangs dat het evenement “episch” wordt:

Ergens in mei dit jaar zal de volgende halving van bitcoin plaatsvinden. De beloning voor miners wordt dan gehalveerd wat wellicht een grotere impact zal hebben op de koers dan de bovenstaande difficulty adjustment. Kyle Samani, medeoprichter van Multicoin Capital, zei onlangs dat de aankomende halving “extreem” en “objectief” bullish zal zijn.

David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.240,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.293,79 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.307,66 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.308,84 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.352,66 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...