Timo Bult Timo Bult
28/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2020 15:45

Amerikaanse acteur Steven Seagal krijgt fikse boete omtrent ICO Bitcoiin2Gen (B2G)

ICO’s
Amerikaanse acteur Steven Seagal krijgt boete van meer dan $350.000 omtrent ICO Bitcoiin2Gen (B2G)

De bekende Amerikaanse acteur Steven Seagal heeft een fikse boete gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC). De acteur moet meer dan $350 duizend betalen voor zijn rol in de initial coin offering (ICO) van cryptocurrency-project Bitcoiin2Gen (B2G).
In een persverklaring van de SEC, die op 27 februari werd gepubliceerd, valt te lezen dat Seagal de boete heeft gekregen omdat hij bepaalde transacties niet heeft onthuld tijdens zijn promotiewerkzaamheden. In de persverklaring valt te lezen:

In het bevel van de SEC wordt vastgesteld dat Seagal niet heeft onthuld dat hem $250.000 in contanten en $750.000 aan B2G-tokens werd beloofd in ruil voor zijn promoties, waaronder berichten op zijn openbare sociale media-accounts die het publiek aanmoedigden om Bitcoiin2Gen’s ICO niet te missen […]

Het cryptocurrency-project zou daarnaast een persbericht hebben gepubliceerd met de titel: “Zen Master Steven Seagal Has Become the Brand Ambassador of Bitcoiin2Gen.” Daarin werd Seagal geciteerd dat hij de ICO “van ganse harte” steunt.
Die steun is hem nu duur komen te staan. Seagal moet namelijk meer dan $350 duizend terugbetalen. Zo valt in de persverklaring van de SEC te lezen:

Seagal stemde ermee in om $157.000 aan behaalde winsten terug te betalen, wat zijn huidige promotiebetalingen vertegenwoordigt, plus voorlopige rente en een boete van $157.000. Seagal stemde er bovendien mee in om gedurende drie jaar geen digitale of andere effecten te promoten.

In een reactie op de zaak omtrent Seagal stelt Kristina Littman, hoofd van de SEC Enforcement Division’s Cyber Unit, dat vooral beroemde personen zich aan de wetgeving omtrent de promotie van effecten en andere investeringsproducten moeten houden:

Deze investeerders hadden het recht kennis te nemen van de betalingen die Seagal ontving of werden beloofd door dit investeringsproduct te steunen, zodat zij konden beslissen of hij bevooroordeeld was. Beroemdheden mogen hun invloed op sociale media niet gebruiken om effecten aan te prijzen zonder hun compensatie op de juiste manier bekend te maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie