Rico Engelbarts
31/10/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2018 17:00

Developer ERC-20 code: Voor ICO-investeerders, niet goed geld terug

ICO’s
developer_ERC-20_code_wil_ICO-investeerders_mogelijkheid_geven_geld_terug_te_halen

Afgelopen dinsdag sprak de developer van de code van de ERC-20 standaard, Fabian Vogelsteller, op het Devcon4 evenement. Vogelsteller stelde hierbij een zogenaamde ‘reversible ICO’ (RICO) voor.
Met een reversible ICO zouden investeerders beter beschermd moeten worden. Middels een dergelijke ICO zouden investeerders namelijk hun investering in elk stadium weer uit het project terug kunnen trekken. Voor de restitutie van investeringen is een speciaal smart contract nodig. Dit contract vergt louter het terug versturen van de hoeveelheid verstrekte tokens.
Gezien het voorstel zou kunnen leiden tot een grotere fluctuatie in de waarde van de projecten stelt Vogelsteller voor dat ICO’s in ieder geval een basisinvestering veilig stellen via privé-investeerders buiten de ICO om.
Hoe dan ook zal het voorstel volgens Vogelsteller malafide praktijken tegen gaan. ICO-startups zullen een grotere druk voelen om beloftes omtrent het achterliggende project na te komen. Aan de andere kant maakt het ook het falen van een project minder pijnlijk, gezien investeerders niet langer hun gehele investering hoeven te verliezen.
Vogelsteller voegde toe dat volgens hem veel ICO-partijen afwijken van het doel om te decentraliseren. Wanneer een ICO namelijk in een vroeg stadium van het project flink kapitaal werft, gelooft Vogelsteller dat startups veelal geneigd zijn om “Lambos te kopen in plaats van iets nuttigs te doen”.
In de afgelopen twee jaar is al zo’n $20 miljard aan financieringskapitaal opgehaald door verschillende ICO-projecten. Vogelsteller gelooft dat hij, als de developer van de ERC-20 standaard, een verplichting heeft om met een betere oplossing te komen.
Vogelsteller zal de nieuwe RICO-methode als eerste toepassen in zijn eigen startup, een blockchain project genaamd ‘Lukso’ wat zich richt op de mode-en-ontwerp industrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie