Dorp besluit om Japan’s eerste gemeentelijke ICO te lanceren

Een dorp in Japan heeft een besluit aangekondigd om een initial coin offering (ICO) te lanceren om fondsen te werven voor het creëren van een duurzamere regio. Dit zal de eerste keer zijn dat in Japan een gemeente een token sale gebruikt om fondsen te werven.

- Advertentie -

Lokale overheid lanceert ICO

Het Japanse dorp beschrijft haar beslissing om een ICO te lanceren als “het eerste besluit in Japan om een regionale ICO uit te vaardigen door een lokale overheid”.

Nishiawakura Village ligt in de prefectuur Okayama, gelegen in het zuidelijke deel van het Japanse Honshu-eiland. De prefectuur is vooral bekend om haar landelijke landschappen, Japanse kastelen en kunstmusea. In een gebied dat voor 95% met bos bedekt is, heeft het dorp een bevolking van ongeveer 1500. Begin deze eeuw weigerde het dorp te fuseren met de stad Mimasaka, in een tijd dat gemeenten over het hele land consolideerden en economisch onafhankelijk wilden blijven.

Een verklaring van het dorp luidde als volgt:

Om de totstandkoming van een duurzame regio in de toekomst te bevorderen, als een middel voor om lokale overheden om nieuwe financieringsbronnen te vinden en regio’s op te bouwen middels initiële investeringen, token-uitgiften en het creëren van cryptocurrency, zullen we als eerste gemeente in Japan een fondsenwerving introduceren door middel van een ICO.

Dorps-coins

- Advertentie -

De tokens van het dorp zullen Nishiawakura Coin (NAC) genoemd worden en worden uitgegeven door de Nokeniawakura Village Token Economy Association. De NAC coins zullen stemrecht dragen, waarmee houders deel kunnen nemen aan de besluitvorming met betrekking tot lokale ondernemingen, zo verklaarde het dorp.

“We zijn van plan om vooruitgang te boeken volgens de herziene wet over zelfregulatie, in overeenstemming met de zelfregulatie-regels voor het beheer en de financiering door de Japan Virtual Currency Exchange Industry Association” aldus de aankondiging. Laatstgenoemde brancheorganisatie werd in april opgericht en bestaat uit 16, door de overheid goedgekeurde, crypto-exchanges. De herziene wet op fondsenwerving in Japan ging vorig jaar in en legaliseerde crypto als betaalmiddel. Het dorp voegde toe:

Het opgebrachte geld zal bedrijfsontwikkeling etc. uitvoeren, in samenwerking met Nishiawakura Village, en zal een duurzame gemeenschap ontwikkelen.

Op dit moment heeft Japan geen specifieke wet voor ICO’s maar de regelgevende instanties hebben onlangs wel een regelgevingskader, specifiek voor ICO’s besproken. In februari waarschuwde de financiële toezichthouder van het land, het Financial Services Agency, een niet-geregistreerde ICO, voor het vermeend zakendoen zonder licentie.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.575,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.283,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.338,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.382,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.395,60 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...