Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2018 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2018 06:15

Internetbrowser Brave is de nieuwe standaard op de HTC blockchain-telefoon

Nieuws

Brave, een nieuwe gedecentraliseerde internetbrowser, is de standaard browser geworden op de HTC Exodus 1, zo meldt de technologie-nieuwssite CNET op 10 december.
Brave is een open source browser die draait op blockchain-technologie en heeft een ingebouwde adblocker die advertenties op internet blokkeert. Brave zal vooraf geïnstalleerd geleverd worden op de HTC Exodus 1, de nieuwe blockchain-telefoon van HTC.
Brendan Eich, medeoprichter van Brave en Mozilla, gaf op Twitter aan blij te zijn met de samenwerking met HTC:

We zijn erg blij om @Brave te hebben als de standaardbrowser en om met HTC te werken aan de Exodus telefoon.

Aldus Brendan Eich. Brave maakt gebruik van de cryptocurrency Basic Attention Tokens (BAT). Adverteerders kunnen BAT gebruiken om Brave en haar gebruikers uit te betalen. Tevens kunnen gebruikers met BAT betalen om toegang te krijgen tot premium content. Hoewel Brave alleen BAT ondersteunt, ondersteunt de HTC Exodus 1 zelf ook Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).
Brave komt met een ingebouwde adblocker. Brendan Eich wil met Brave een sneller en goedkopere alternatief voor andere internetbrowsers zijn. De adblocker moet ervoor zorgen dat de browser sneller wordt en dat mensen niet meer voor ongewenste advertenties hoeven te betalen met mobiele data. Op de website van Brave staat:

De gemiddelde mobiele browser gebruiker betaalt maar liefst $23 per maand aan datakosten om advertenties en trackers te downloaden – dat is $276 per jaar. Brave blokkeert advertenties en trackers, dus u betaalt er niet voor.


In 2010 waren HTC telefoons de beste verkopende toestellen in Amerika. In de daaropvolgende jaren nam de verkoop drastisch af en bleef HTC ver achter op concurrenten als Apple en Samsung. In 2018 bezit HTC nog maar een half procent van het aandeel in smartphoneverkoop.
HTC bestempelt de Exodus 1 als de eerste blockchain-telefoon ter wereld. Toch is er al concurrentie op de markt. De “Finney” van Sirin Labs werd op 29 november 2019 uitgebracht. Beide toestellen, zowel de Finney als de Exodus 1, bieden een mobiele cold storage crypto wallet op het toestel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie