Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Is de PlusToken crypto scam eindelijk volledig opgerold? Chinese politie arresteert 109 verdachten

De Chinese politie heeft onlangs 109 mensen gearresteerd die mogelijk betrokken zijn bij de PlusToken crypto scam. Het gaat volgens het CLS (Chinese News Agency) om 27 hoofdgedachten die vermoedelijk het brein achter de operatie zijn en 82 betrokkenen die een belangrijke rol hadden binnen de organisatie. PlusToken, wat ponzi fraude bleek te zijn, heeft naar schatting ruim $5,7 miljard buitgemaakt en meer dan 2 miljoen slachtoffers gemaakt.

Het Chinese ministerie van publieke veiligheid heeft een actie geïnitieerd die aanzette tot de arrestatie van de verdachten. Het onderzoek heeft ongeveer een jaar geduurd en werd in gang gezet nadat de scam werd opgerold. De Chinese autoriteiten hadden al eerder onderzoek gedaan naar PlustToken, het eerste onderzoek vond plaats in 2019. Daarbij werden er zes verdachten opgepakt.

- Advertentie -

Op hetzelfde moment dat er nieuws naar buiten kwam over de arrestaties brak bitcoin door het prijspunt van $11.000 heen. Het geld dat afhandig gemaakt is middels de ponzi fraude is afgelopen jaar op verschillende moment verplaatst. Zo zou er afgelopen jaar ruim $100 miljoen aan ethereum (ETH) verplaatst is door de PlusToken scammers. Dit was reden tot paniek voor sommige traders die hierdoor bang waren voor een flinke prijsdaling. Er werd destijds ruim 800.000 ETH verplaatst uit voorzorg. Niet alleen de daling van ethereum werd gevreesd, er heerste eerder al een angst voor de daling van Bitcoin (BTC) naar aanleiding van de PlusToken scam

Afgelopen donderdag tweette de eigenaar van Primitive Crypto over het onderzoek dat gedaan werd door Chainanalysis waaruit naar voren kwam dat er ruim 1 miljard dollar witgewassen is.

De 109 aangehouden verdachten staat hetzelfde lot te wachten als de andere individuen die gearresteerd werden voor beruchte crypto scams zoals OneCoin en Bitclub. Deze arrestaties vonden plaats in 2019 en werden uitgevoerd door de Amerikaanse autoriteiten. Ondanks de arrestaties zijn autoriteiten nog steeds op zoek naar Ruja Ignatova die verantwoordelijk is voor het het verduisteren van ruim $4 miljard middels OneCoin. Dit geld werd gestolen van internationale traders verdeeld over de hele wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,62 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,62 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...