Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Italiaanse startup richt zich op cryptocurrency-erfenissen

Het voornaamste argument voor de adoptie van cryptocurrencies is de veiligheid die het brengt vanwege de gedecentraliseerde onderliggende technologie. Toch is het juist deze aard van de technologie die ook problemen met zich meebrengt; zo is het namelijk onmogelijk om toegang te krijgen tot de crypto-fondsen als de eigenaar overleden is. Er is momenteel geen instantie die successierechten voor cryptocurrencies kan reguleren.

Een soortgelijk probleem ontstond toen de CEO van de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX overleed in India. De CEO was naar verluidt de enige die de private keys van de wallets beheerde, waardoor zo’n 115.000 klanten geen toegang meer hebben tot hun cryptocurrency.

- Advertentie -

Crypto-investeerders zoeken dus naar diensten die een veilige en transparante oplossing voor dit probleem kunnen garanderen. Er zijn verschillende blockchain-bedrijven en ontwikkelaars die beweren dat ze kunnen garanderen dat de private keys van de portefeuilles na de dood worden overgedragen aan erfgenamen. Dat soort diensten worden ook wel cryptocurrency custody services genoemd.

Dat wil zeggen dat de cryptocurrency custody service de private keys van gebruikers veilig opslaat tot een bepaalde gebeurtenis optreedt die in het contract is vermeld. Deze diensten zijn echter niet alleen gefocust op overlijdensgevallen.

Een Italiaanse startup genaamd Crypto360 beweert echter een oplossing te kunnen bieden. Het bedrijf heeft een nieuwe off chain cryptocurrency custody en overdrachtsdienst voor gebruikers geïntroduceerd. Volgens de white paper en het nieuws op de officiële website zal het platform volledig actief zijn vanaf dinsdag 5 maart 2019.

Een vergelijkbare dienst wordt al aangeboden door DigiTrust, een platform uit Singapore. Het platform helpt mensen hun testamenten gemakkelijk te regelen, zodat gebruikers zich kunnen voorbereiden op alle omstandigheden; van handicaps tot overlijden. Digitale activa kunnen worden overgedragen aan elke erfgenaam die op het DigiTrust-platform is vermeld en deze voldoen aan de gestelde criteria.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.250,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.072,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.087,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.116,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.157,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.072,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.087,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.116,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.157,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.250,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...