Rico Engelbarts
18/02/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2019 14:30

Italiaanse startup richt zich op cryptocurrency-erfenissen

Nieuws
italiaanse_startup_richt_zich_op_cryptocurrency_erfenissen

Het voornaamste argument voor de adoptie van cryptocurrencies is de veiligheid die het brengt vanwege de gedecentraliseerde onderliggende technologie. Toch is het juist deze aard van de technologie die ook problemen met zich meebrengt; zo is het namelijk onmogelijk om toegang te krijgen tot de crypto-fondsen als de eigenaar overleden is. Er is momenteel geen instantie die successierechten voor cryptocurrencies kan reguleren.
Een soortgelijk probleem ontstond toen de CEO van de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX overleed in India. De CEO was naar verluidt de enige die de private keys van de wallets beheerde, waardoor zo’n 115.000 klanten geen toegang meer hebben tot hun cryptocurrency.
Crypto-investeerders zoeken dus naar diensten die een veilige en transparante oplossing voor dit probleem kunnen garanderen. Er zijn verschillende blockchain-bedrijven en ontwikkelaars die beweren dat ze kunnen garanderen dat de private keys van de portefeuilles na de dood worden overgedragen aan erfgenamen. Dat soort diensten worden ook wel cryptocurrency custody services genoemd.
Dat wil zeggen dat de cryptocurrency custody service de private keys van gebruikers veilig opslaat tot een bepaalde gebeurtenis optreedt die in het contract is vermeld. Deze diensten zijn echter niet alleen gefocust op overlijdensgevallen.
Een Italiaanse startup genaamd Crypto360 beweert echter een oplossing te kunnen bieden. Het bedrijf heeft een nieuwe off chain cryptocurrency custody en overdrachtsdienst voor gebruikers geïntroduceerd. Volgens de white paper en het nieuws op de officiële website zal het platform volledig actief zijn vanaf dinsdag 5 maart 2019.
Een vergelijkbare dienst wordt al aangeboden door DigiTrust, een platform uit Singapore. Het platform helpt mensen hun testamenten gemakkelijk te regelen, zodat gebruikers zich kunnen voorbereiden op alle omstandigheden; van handicaps tot overlijden. Digitale activa kunnen worden overgedragen aan elke erfgenaam die op het DigiTrust-platform is vermeld en deze voldoen aan de gestelde criteria.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin's zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon