Rico Engelbarts
18/02/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2019 14:30

Italiaanse startup richt zich op cryptocurrency-erfenissen

Nieuws
italiaanse_startup_richt_zich_op_cryptocurrency_erfenissen

Het voornaamste argument voor de adoptie van cryptocurrencies is de veiligheid die het brengt vanwege de gedecentraliseerde onderliggende technologie. Toch is het juist deze aard van de technologie die ook problemen met zich meebrengt; zo is het namelijk onmogelijk om toegang te krijgen tot de crypto-fondsen als de eigenaar overleden is. Er is momenteel geen instantie die successierechten voor cryptocurrencies kan reguleren.
Een soortgelijk probleem ontstond toen de CEO van de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX overleed in India. De CEO was naar verluidt de enige die de private keys van de wallets beheerde, waardoor zo’n 115.000 klanten geen toegang meer hebben tot hun cryptocurrency.
Crypto-investeerders zoeken dus naar diensten die een veilige en transparante oplossing voor dit probleem kunnen garanderen. Er zijn verschillende blockchain-bedrijven en ontwikkelaars die beweren dat ze kunnen garanderen dat de private keys van de portefeuilles na de dood worden overgedragen aan erfgenamen. Dat soort diensten worden ook wel cryptocurrency custody services genoemd.
Dat wil zeggen dat de cryptocurrency custody service de private keys van gebruikers veilig opslaat tot een bepaalde gebeurtenis optreedt die in het contract is vermeld. Deze diensten zijn echter niet alleen gefocust op overlijdensgevallen.
Een Italiaanse startup genaamd Crypto360 beweert echter een oplossing te kunnen bieden. Het bedrijf heeft een nieuwe off chain cryptocurrency custody en overdrachtsdienst voor gebruikers geïntroduceerd. Volgens de white paper en het nieuws op de officiële website zal het platform volledig actief zijn vanaf dinsdag 5 maart 2019.
Een vergelijkbare dienst wordt al aangeboden door DigiTrust, een platform uit Singapore. Het platform helpt mensen hun testamenten gemakkelijk te regelen, zodat gebruikers zich kunnen voorbereiden op alle omstandigheden; van handicaps tot overlijden. Digitale activa kunnen worden overgedragen aan elke erfgenaam die op het DigiTrust-platform is vermeld en deze voldoen aan de gestelde criteria.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie