Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

John McAfee is naar verluidt opgepakt, gaat misschien geheime informatie vrijgeven

John McAfee, miljardair, bitcoin (BTC) bull en voormalig eigenaar van het gelijknamige antivirusbedrijf, is naar verluidt opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten. Dat blijkt uit een reeks Twitterberichten geplaatst op 23 juli door zijn campagnemanager.

Vorige week op 19 juli schreef McAfee dat de CIA hem op de hielen zou zitten. Hij is toen met zijn vrouw en twee honden op een boot vertrokken. Op 22 juli schreef hij dat hij na vijf dagen op zee eindelijk weer naar de kust terugkeert. Vervolgens was het even stil op zijn Twitter.

- Advertentie -

Aan het eind van de dag op 23 juli plaatste ‘loggiaonfire’, oftewel Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, McAfee’s campagnemanager, dat hij vermoedt dat McAfee opgepakt is:

Hier loggiaonfire weer. Ik heb goede reden om te vermoeden dat John McAfee, mevrouw McAfee en andere metgezellen door de autoriteiten zijn opgepakt in hun laatste aanleghaven. Ik zal dit account gebruiken om updates te verstrekken zodra dat mogelijk is.

Het meest interessante aan dit verhaal is dat volgens Loggia-Ramirez McAfee een tijdbom bezit met geheime informatie over allerlei individuen over de hele wereld. De informatie zou automatisch vrijkomen mocht McAfee verdwijnen:

Als John zijn volgende check-in mist, worden gebeurtenissen in gang gezet die ik niet kan voorkomen als ze eenmaal zijn begonnen. John heeft gegevens in bezit over individuen over de hele wereld. Ik ken hun identiteit of locaties niet. Ze zullen het vrijgeven als John vermist raakt.

Zou dat eventueel kunnen betekenen dat we eindelijk de identiteit van Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin, komen te weten? Een paar maanden terug beweerde McAfee dat hij de echte identiteit wist en dat hij deze zou onthullen, maar dat nam hij kort daarna weer terug. Volgens McAfee’s advocaat zou dat namelijk zijn uitleveringszaak beïnvloeden.

Dat er behoorlijk sceptisch op het bovenstaande verhaal gereageerd is, zal niemand verbazen. Op Twitter wordt McAfee beschuldigd dat dit allemaal een grote publiciteitsstunt is voor zijn presidentiële verkiezingscampagne van 2020. Loggia-Ramirez ontkent dit echter:

Er zijn ook mensen die twijfelen aan de waarheidsgetrouwheid van het rapport van vandaag. Dat is fair en kan worden vergeven. Maar je zult erachter komen dat je je vergist – dit is geen publiciteitsstunt.

Heb je van ‘t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.895,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.969,61 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.970,47 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.027,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.027,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.895,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.969,61 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.970,47 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...