Kevin Schijven Kevin Schijven
25/07/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2019 06:00

John McAfee is naar verluidt opgepakt, gaat misschien geheime informatie vrijgeven

Nieuws
john_mcafee_is_naar_verluidt_opgepakt_gaat_misschien_geheime_informatie_vrijgeven

John McAfee, miljardair, bitcoin (BTC) bull en voormalig eigenaar van het gelijknamige antivirusbedrijf, is naar verluidt opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten. Dat blijkt uit een reeks Twitterberichten geplaatst op 23 juli door zijn campagnemanager.
Vorige week op 19 juli schreef McAfee dat de CIA hem op de hielen zou zitten. Hij is toen met zijn vrouw en twee honden op een boot vertrokken. Op 22 juli schreef hij dat hij na vijf dagen op zee eindelijk weer naar de kust terugkeert. Vervolgens was het even stil op zijn Twitter.
Aan het eind van de dag op 23 juli plaatste ‘loggiaonfire’, oftewel Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, McAfee’s campagnemanager, dat hij vermoedt dat McAfee opgepakt is:

Hier loggiaonfire weer. Ik heb goede reden om te vermoeden dat John McAfee, mevrouw McAfee en andere metgezellen door de autoriteiten zijn opgepakt in hun laatste aanleghaven. Ik zal dit account gebruiken om updates te verstrekken zodra dat mogelijk is.

Het meest interessante aan dit verhaal is dat volgens Loggia-Ramirez McAfee een tijdbom bezit met geheime informatie over allerlei individuen over de hele wereld. De informatie zou automatisch vrijkomen mocht McAfee verdwijnen:

Als John zijn volgende check-in mist, worden gebeurtenissen in gang gezet die ik niet kan voorkomen als ze eenmaal zijn begonnen. John heeft gegevens in bezit over individuen over de hele wereld. Ik ken hun identiteit of locaties niet. Ze zullen het vrijgeven als John vermist raakt.

Zou dat eventueel kunnen betekenen dat we eindelijk de identiteit van Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin, komen te weten? Een paar maanden terug beweerde McAfee dat hij de echte identiteit wist en dat hij deze zou onthullen, maar dat nam hij kort daarna weer terug. Volgens McAfee’s advocaat zou dat namelijk zijn uitleveringszaak beïnvloeden.
Dat er behoorlijk sceptisch op het bovenstaande verhaal gereageerd is, zal niemand verbazen. Op Twitter wordt McAfee beschuldigd dat dit allemaal een grote publiciteitsstunt is voor zijn presidentiële verkiezingscampagne van 2020. Loggia-Ramirez ontkent dit echter:

Er zijn ook mensen die twijfelen aan de waarheidsgetrouwheid van het rapport van vandaag. Dat is fair en kan worden vergeven. Maar je zult erachter komen dat je je vergist – dit is geen publiciteitsstunt.

Heb je van ‘t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie