Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/05/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 10 mei

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Weekend! Hier op de redactie gaan we natuurlijk gewoon door. Ook in het weekend hebben we namelijk om 07:00 uur ’s ochtends een Koffie met CI klaar staan met een samenvatting van gisteren. Naast doordeweeks zijn we ook in het weekend actief op Telegram, dus wil je met ons en onze community kletsen over koersen, projecten en al het andere wat met blockchain of cryptocurrency te maken heeft, meld je dan hier aan!
Na een kleine correctie donderdagmiddag zette bitcoin (BTC) haar weg omhoog voort. De bulls, en daarmee de bitcoin-koers, lijken zich niets aan te trekken van de Binance hack. Veel analisten verwachtten gisteren dat bitcoin nu de $6.400 kan bereiken. Dit prijsniveau is volgens traders en analisten belangrijk omdat de koers in 2018 lang vlak boven de $6.400 handelde en het een break-even punt zou zijn geweest voor miners om winstgevend te zijn.
Het altcoin-seizoen lijkt, voor zover die er überhaupt was, ten einde nu de bitcoin-dominantie tot grote hoogtes is gestegen. Mike Novogratz, CEO van de crypto-bank Galaxy Digital, verwacht zelfs nog verdere stijgingen in de komende periode. De bitcoin-dominantie was voor het laatst zo haag tijdens de bullmarkt eind 2017 – begin 2018. Kortom, bitcoin doet het behoorlijk goed ten opzichte van de altcoins.
Novogratz is ook van mening dat bitcoin, wellicht na een correctie, als een katapult omhoog zal schieten. Dit zei hij in een interview met Bloomberg. Hij baseert zijn positieve vooruitzicht voornamelijk op fundamentele factoren zoals het verschijnen van steeds meer handelsplatformen voor institutionele beleggers en meer regulatie.
De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe aanvraag voor een Exchange-Traded Fund (ETF) ontvangen. De aanvraag werd ingediend door Crescent Crypto Index Services LLC, wat een dochteronderneming is van Crescent Crypto Asset Management LLC. Deze nieuwe aanvraag zal moeten aansluiten achter de aanvragen van Bitwise Asset Management en NYSE Arca, en van VanEck en SolidX.
Volgens Spencer Bogart, partner van Blockchain Capital, zou de lancering van Facebook Coin het aantal cryptocurrency-gebruikers kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. De cryptocurrency zou namelijk een opstap kunnen zijn voor gebruikers om ook andere cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum (ETH) te gebruiken.
Zo, je bent weer bij!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie