Bitcoin (BTC) stijgt door, belangrijke resistance op $6.400 in zicht

Na een kleine correctie gistermiddag zet bitcoin (BTC) de weg omhoog voort. De bulls lijken zich niets aan te trekken van de Binance hack en blijven de prijs omhoog stuwen. Veel analisten verwachten nu dat bitcoin de $6.400 kan bereiken, maar waarom is dit prijsniveau zo belangrijk?

- Advertentie -

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $6.287 waard op Coinbase na 2,2% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Gezien het momentum verwacht de crypto-analist “The Crypto Monk” dat de uptrend voortgezet zal worden:

De $6.400 is belangrijk voor traders en analisten omdat de koers gedurende 2018 lang vlak boven dit prijsniveau handelde. Het prijsniveau zou een break-even punt zijn geweest voor miners om winstgevend te zijn. Op de wekelijkse grafiek sloot vrijwel geen enkele candle onder dit prijsniveau en het kostte de koers maanden om uiteindelijk onder dit niveau te duiken. Deze support zal daarom nu flinke weerstand gaan bieden, mocht de koers dit niveau kunnen bereiken. Analist Josh Rager noemt deze resistance “de meest epische resistance”.

Een andere analist, Crypto Thies, wijst op een aantal technische indicatoren die aan zouden geven dat de trend door zal zetten. Een van die technische indicatoren is de relative strength index (RSI). Die brak onlangs op de 3 dagelijkse en de dagelijkse grafiek de 80. Deze waarde wordt eigenlijk alleen maar bereikt in bullmarkten, wat dus een positief signaal is. Echter geeft een hoge RSI waarde ook overbought omstandigheden aan, wat betekent dat er mogelijk correcties zullen plaatsvinden.

Een andere technische indicator waar Crypto Thies naar kijkt is een trend indicator die ook wel “Market God” wordt genoemd. Deze indicator geeft nu een buy signaal, iets wat het niet meer heeft gedaan sinds maart, vlak voor de prijsrally in april.

- Advertentie -

Een andere analist plaatste onlangs een interessante analyse op Tradingview. De analist, TradingShot, ziet namelijk overeenkomsten tussen de goud-koers en bitcoin. Echter vergelijkt hij hier de goud-koers op de maandelijkse grafiek met bitcoin op de dagelijkse grafiek. Wat hem daar opviel is dat de koersschommelingen erg op elkaar lijken.

Zo steeg de waarde van goud na een lange periode van in een zijwaartse trend gehandeld te hebben tot grote hoogtes. Bitcoin zou zich nu op datzelfde punt bevinden, waarna het ook tot grote hoogtes zou kunnen stijgen. Mocht deze analyse enigszins kloppen dan zou bitcoin volgens TradingShot in juli al $10.000 waard kunnen zijn.

Er zijn talloze manieren om de bitcoin koers te analyseren. Een ding is echter zeker, de meeste analisten zijn het erover eens dat bitcoin op dit moment over lijkt te gaan in een langdurige stijgende trend. Echter zijn er ook analisten die nog een eventuele correctie naar beneden verwachten, maar ook zij verwachten dat de koers op de langere termijn omhoog zal gaan. Het blijft op dit moment afwachten of bitcoin de $6.400 zal bereiken, en als dat lukt, of het de bulls lukt de koers door dit prijsniveau heen te duwen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.133,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.854,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.882,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.941,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.967,90 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...