Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/05/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 22 mei

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Ons Telegramkanaal groeit hard, en daarmee ook de kennis die daar wordt gedeeld! Wil je ook met ons en onze community meekletsen over interessante cryptocurrency-projecten? Meld je dan hier aan! Je krijg daar elke doordeweekse dag ook een gratis video-update van de koers. Kost je precies niks.
Goed, 07:00 uur ’s ochtends, tijd weer voor je dagelijkse bakkie slobber en een nieuwe Koffie met CI: een samenvatting van het nieuws van gisteren. Gaan we dan!
De cryptocurrency-markt kleurde gisteren aardig groen waarmee de markt een marktkapitalisatie van $250 miljard naderde. Zo begon ook ripple (XRP) aan een opwaartse beweging. Opvallende stijger was bitcoin SV (BSV) die in 24 uur met maar liefst 76% wist te stijgen!
Met de sterke stijging van de bitcoin koers de afgelopen weken lijkt het einde van de crypto winter in zicht. De grote vraag is nu dan ook of een altcoin seizoen aanstaande is. De meningen lijken verdeeld. Zo verwacht Michael Novogratz dat bitcoin beter zal presteren dan de altcoins, is analist Satoshi Flipper van mening dat het alt-seizoen volgend maand al zou kunnen beginnen en hint ook Binance naar het begin van een altcoin seizoen.
Sinds de lancering van het testnet van Ethereum 2.0 is de prijs van ethereum (ETH) flink gestegen. Op de testversie van de nieuwe blockchain van Ethereum worden een aantal nieuwe functies getest zoals “staking“, waarmee wordt afgestapt van het proof-of-work-protocol.
CNBC’s Brian Kelly is zeer bullish over bitcoin. Zo noemt hij de adoptie door institutionele investeerders als een positieve factor en geeft hij aan dat het dichterbij komen van de bitcoin halvening een dus in de rug van de koers geeft.
De CME Group, het tweede handelsplatform dat bitcoin (BTC) futures ging aanbieden, gaat de maand mei afsluiten met het grootste handelsvolume gemeten in een maand tijd. De omgezette bedragen zijn opmerkelijk gezien de lage volatiliteit die de bitcoin-koers heeft meegemaakt in de eerste drie maanden van dit jaar.
Craig – ik ben Satoshi – Wright is weer lekker bezig. Deze keer heeft hij een copyright aanvraag ingediend voor, jawel, de Bitcoin white paper. Met deze actie lijkt Wright wederom te willen bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto, de originele bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin, is.
Jerome Flynn, de acteur die “Bronn” speelt in de zeer populaire TV-serie Game of Thrones, is lid geworden van de adviesraad van het vegan lifestyle-project Vegan Nation. Het project heeft onlangs een eigen cryptocurrency gelanceerd en tracht een platform te bieden voor vegans wereldwijd.
Zo, je bent weer bij!
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie