Redactie Redactie
01/10/2022 06:06 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:03

Kunstenaar Yoshitaka Amano lanceert NFT-collectie met Astar Network

Nieuws

Het Astar Network, een multichain smart contracts platform, kondigt vandaag haar samenwerking aan met de legendarische kunstenaar Yoshitaka Amano om een exclusieve NFT collectie te creëren en uit te brengen op de Astar blockchain. Dit is de eerste keer dat Amano’s fantasiewerelden en personages tot leven komen op een blockchain, waar zijn kunst kan interageren met de projecten en gemeenschappen van Astar.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Yoshitaka Amano

Yoshitaka Amano is een bekende Japanse kunstenaar die verantwoordelijk is voor iconische kunstwerken zoals Speedracer, Sandman: The Dream Hunters, en vooral Final Fantasy. Als pionier in het creëren van onmogelijke werelden die putten uit zijn interesses in de westerse cultuur, wordt Yoshitaka’s unieke stijl van Japanse kunst over de hele wereld bewonderd. 

“Zonder twijfel is Yoshitaka Amano een legendarische kunstenaar in de 21e eeuw. Ik ben zeer vereerd om met hem te kunnen samenwerken en zijn eerste NFT op Astar Network te hosten,” zei Sota Watanabe, oprichter en CEO van Astar Network. 

Dit markeert ook het begin van Astar Network’s samenwerking met Twin Planet om professionals in de beeldende kunst te helpen hun digitale activa op een vertrouwd en veilig netwerk te munten om hun kunst naar het publiek te brengen. Twin Planet is het talentmanagementbedrijf dat Yoshitaka Amano en andere populaire kunstenaars vertegenwoordigt.

“Dat mensen mijn werk zien en waarderen is een bonus. Het zorgt ervoor dat ik nog meer wil tekenen. Dat was al zo toen ik een kind was, en dat is sindsdien niet veranderd,” aldus Yoshitaka Amano.

Astar Network zal Yoshitaka Amano’s Candy Girl artwork beheren, een sensationele collectie met 108 engelen. De kunst is jong en glamoureus, maar toch geraffineerd en aantrekkelijk voor mediatoepassingen – al inspirerend voor kledingontwerp bij “Tokyo Girls Collection 2017” en high fashion bij Mitsukoshi Ginza’s “Discover Tokyo” evenement. Astar zal een Web3 entertainment site bouwen voor de Candy Girl collectie om wortel te schieten in haar ecosysteem en te vertakken naar nieuwe galerijen, entertainment of design.

Dus, NFT eigendom van fijne kunst zal een directe verbinding hebben met echte waarde door het partnerschap. Candy Girl zal de weg wijzen voor Japanse makers van inhoud om hun kunst, muziek en verhalen te bezitten, maar met een wereldwijd publiek en om zaken te doen.

De krachtige kunst van de heer Amano heeft hem ertoe gebracht samen te werken met meer dan 20 auteurs en om succes geïllustreerde boeken te creëren waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. De samenwerking met de heer Amano en Twin Planet maakt Astar Network tot de favoriete blockchain voor professionele kunstenaars voor het creëren, veilen en tentoonstellen van hun waardevolle kunstwerken. 

Het creëren van deze beperkte NFT-collectie op Astar is niet alleen belangrijk voor Japan, maar ook voor Astar’s visie om het Oosten naar het Westen te brengen, fijne kunst naar blockchain-technologie te verhuizen, en internationale leiders te introduceren in de Web3-wereld.

Advertentie

Over Astar Network

Astar Network is de toekomst van Smart Contracts voor Multichain. Astar Network ondersteunt het bouwen van dApps met EVM en WASM smart contracts en biedt ontwikkelaars echte interoperabiliteit met cross-consensus messaging (XCM). Ze zijn gemaakt door ontwikkelaars en voor ontwikkelaars. Astar’s unieke Build2Earn model stelt ontwikkelaars in staat om betaald te worden via een dApp staking mechanisme voor de code die ze schrijven en dApps die ze bouwen.

Het levendige ecosysteem van Astar is wereldwijd de toonaangevende Parachain van Polkadot geworden, ondersteund door alle grote exchanges en tier 1 VC’s. Astar biedt de flexibiliteit van alle Ethereum en WASM toolings voor ontwikkelaars om te beginnen met het bouwen van hun dApps. Om de groei op Polkadot en Kusama Networks te versnellen, biedt Astar SpaceLabs een Incubation Hub voor de beste dApps.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie