Home Nieuws Microsoft en overheden gaan coronavirus analyseren met blockchain-technologie

Microsoft en overheden gaan coronavirus analyseren met blockchain-technologie

Een reeks technologiebedrijven, waaronder Microsoft, IBM en Oracle, werken samen met centra voor ziektebestrijding en -preventie uit de EU en Amerika, de World Health Organization (WH) en anderen om een robuuste blockchain-oplossing voor het coronavirus te ontwikkelen.

Het project, bedoeld om de manier waarop gegevens omtrent het coronavirus worden verzameld en geanalyseerd, te verbeteren, wordt gebouwd op de Hyperledger blockchain.

- Advertentie -

Het doel van deze samenwerking is om een ​​platform te ontwikkelen dat gemakkelijk kan worden ingezet om kwaliteitsgegevens van over de hele wereld te verzamelen en deze te gebruiken om het coronavirus te bestrijden. Deze gegevens worden vervolgens gedeeld met de belangrijkste spelers in de gezondheidssector, de overheid en de WHO. Het samengestelde team is van mening dat het blockchain-platform zal gaan zorgen voor een tijdige en nauwkeurigere verspreiding van belangrijke gegevens.

Veel landen zijn al getroffen door het coronavirus. In sommigen worden de werkelijke cijfers omtrent de infecties dan ook verzwegen. De verkeerde informatie en het gebrek aan vertrouwen in de verspreiding van gegevens kunnen de vooruitgang van de bestrijding van het virus beperken of zelfs ontdoen. Om deze reden probeert IBM blockchain te gebruiken om met een betere oplossing te komen voor een verbeterde verzameling en delen van gegevens over de ontwikkeling van het virus.. 

De cryptocurrency-gemeenschap neemt actief deel aan de strijd tegen het virus. Het merendeel van de evenementen in de branche is geannuleerd en de werknemers van blockchain- en cryptocurrency-bedrijven werken over het algemeen vanuit huis.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.339,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.410,25 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.416,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.416,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.