Home Nieuws Mike Novogratz: onderzoek naar prijsmanipulatie Bitcoin is “goede zaak”

Mike Novogratz: onderzoek naar prijsmanipulatie Bitcoin is “goede zaak”

- Advertentie -

Miljardair investeerder en voormalig hedge fund manager Mike Novogratz zei dat hij optimistisch is dat het onlangs door het Amerikaans ministerie van Justitie gelanceerde onderzoek naar aantijgingen van Bitcoin-prijsmanipulatie, zal bijdragen aan de gezondheid van de cryptomarkt op de lange termijn.

In een interview met Bloomberg zei Novogratz, oprichter van de Amerikaanse crypto handelsbank Galaxy Digital, dat dit verhoogde toezicht helpt om “slechte acteurs” uit het ontluikende ecosysteem te verwijderen.

Het er tussenuit filteren van de slechte spelers is een goede zaak; geen slechte zaak voor de gezondheid van de markt. Veel exchanges hebben deze opgeblazen volumecijfers om enige opwinding rond coins te creëren.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of cryptocurrency-handelaren en andere marktspelers betrokken zijn geweest bij illegale activiteiten om de Bitcoin-prijs, evenals de waarde van andere prominente cryptocurrencies, te manipuleren.

De optimistische opmerkingen van Novogratz over het strafrechtelijk onderzoek zijn niet uniek onder de cryptocurrency bulls van Wall Street.

Cameron Winklevoss, mede-oprichter van crypto-exchange Gemini, vertelde dat het bedrijf “elk onderzoek dat dient om op regels gebaseerde marktplaatsen te bevorderen en om rotte appels af te schrikken, verwelkomt.” Gemini sloot overigens onlangs een deal met NASDAQ om de bewakings-technologie van de effectenbeurs te gebruiken om ongebruikelijke handelspatronen in realtime te markeren.

Evenzo zei Tom Lee, oprichter van Fundstrat Global Advisors, dat het onderzoek “echt welkom nieuws” was, omdat het “volwassen toezicht” naar de markten voor cryptocurrency zou brengen. Fundstrat heeft voorspeld dat de Bitcoin-prijs voor het einde van het jaar $25.000 zal bereiken; een vooruitzicht waar bij Fundstrat niet over geaarzeld wordt, ondanks de recente daling.

De Bitcoin-prijs bleef redelijk constant in de afgelopen 24 uur, ondanks significante intraday-volatiliteit waardoor de currency in een tijdsbestek van slechts vier uur van $7.738 naar $7.331 ging. Bitcoin heeft sindsdien gestabiliseerd en noteert op het moment van schrijven $7.407.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.404,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.132,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.136,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.148,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.202,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...