Rico Engelbarts
25/05/2018 10:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2018 10:49

Mike Novogratz: onderzoek naar prijsmanipulatie Bitcoin is “goede zaak”

Nieuws

Miljardair investeerder en voormalig hedge fund manager Mike Novogratz zei dat hij optimistisch is dat het onlangs door het Amerikaans ministerie van Justitie gelanceerde onderzoek naar aantijgingen van Bitcoin-prijsmanipulatie, zal bijdragen aan de gezondheid van de cryptomarkt op de lange termijn.
In een interview met Bloomberg zei Novogratz, oprichter van de Amerikaanse crypto handelsbank Galaxy Digital, dat dit verhoogde toezicht helpt om “slechte acteurs” uit het ontluikende ecosysteem te verwijderen.

Het er tussenuit filteren van de slechte spelers is een goede zaak; geen slechte zaak voor de gezondheid van de markt. Veel exchanges hebben deze opgeblazen volumecijfers om enige opwinding rond coins te creëren.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of cryptocurrency-handelaren en andere marktspelers betrokken zijn geweest bij illegale activiteiten om de Bitcoin-prijs, evenals de waarde van andere prominente cryptocurrencies, te manipuleren.
De optimistische opmerkingen van Novogratz over het strafrechtelijk onderzoek zijn niet uniek onder de cryptocurrency bulls van Wall Street.
Cameron Winklevoss, mede-oprichter van crypto-exchange Gemini, vertelde dat het bedrijf “elk onderzoek dat dient om op regels gebaseerde marktplaatsen te bevorderen en om rotte appels af te schrikken, verwelkomt.” Gemini sloot overigens onlangs een deal met NASDAQ om de bewakings-technologie van de effectenbeurs te gebruiken om ongebruikelijke handelspatronen in realtime te markeren.
Evenzo zei Tom Lee, oprichter van Fundstrat Global Advisors, dat het onderzoek “echt welkom nieuws” was, omdat het “volwassen toezicht” naar de markten voor cryptocurrency zou brengen. Fundstrat heeft voorspeld dat de Bitcoin-prijs voor het einde van het jaar $25.000 zal bereiken; een vooruitzicht waar bij Fundstrat niet over geaarzeld wordt, ondanks de recente daling.
De Bitcoin-prijs bleef redelijk constant in de afgelopen 24 uur, ondanks significante intraday-volatiliteit waardoor de currency in een tijdsbestek van slechts vier uur van $7.738 naar $7.331 ging. Bitcoin heeft sindsdien gestabiliseerd en noteert op het moment van schrijven $7.407.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie