Simon Bosch Simon Bosch
28/02/2024 21:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 19:44

Amerikaanse crypto miners vieren overwinning, streep door controle

icon-mining
Mining
Crypto mineros de EE.UU. cantan victoria, en línea con la auditoría

Foto: everything possible/Shutterstock

De Amerikaanse overheid is nu al een aantal jaar niet bepaald blij met crypto miners. Sommige overheidsfunctionarissen bekritiseren de energieconsumptie van de sector, en daarom willen zij bijhouden hoeveel energie de sector in de Verenigde Staten verbruikt. Toch heeft een rechter nu besloten dat dit niet mag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Texas blij met crypto miners

De staat Texas is al een aantal jaar een groot bolwerk voor crypto miners. Veel van deze bedrijven zijn verhuisd naar deze staat vanwege de gunstige regelgeving. Dit werd uiteindelijk zo’n succes dat deze bedrijven zelfs een nieuwe lobbygroep hebben opgericht genaamd de ‘Texas Blockchain Council’.

Deze organisatie heeft uiteindelijk besloten om de nationale overheid van de VS aan te klagen. Het nationale Ministerie van Energie heeft namelijk besloten om met spoed bij te houden hoeveel energie de miningsector verbruikt.

Vorig jaar schatte de Energy Information Administration (EIA) dat tot maar liefst 2,3 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de VS afkomstig was van slechts 137 mininglocaties. Wereldwijd zou dit verbruik op gemiddeld 1 procent van het totaal liggen. De sector in zijn geheel zou net zoveel elektriciteit verbruiken als Australië.

Toch is de Texaanse overheid vooralsnog behoorlijk pro-crypto gebleven. Vorig jaar kregen miners in de staat opnieuw flinke subsidies als ze tijdelijk een deel van hun hardware uit zouden zetten. Texas kampte namelijk met een enorme hittegolf, waardoor de energie hard nodig was om alle airconditioners aan de praat te houden. Toch is de overheid blij met de bedrijven, ze zouden namelijk helpen met het stabiel houden van het elektriciteitsnet.

Advertentie

Overheid mag crypto miners niet meer natrekken

Het lijkt erop dat miners nog wel even hun ding mogen blijven doen. Een federale rechter van de staat Texas heeft namelijk geoordeeld dat de overheid moet stoppen met het meten van het verbruik van miners. De sector zou namelijk onherstelbare schade oplopen als het hiermee door zou gaan. Voldoen aan de vereisten zou namelijk torenhoge kosten met zich meebrengen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie