Rico Engelbarts
07/05/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2020 06:01

Bitcoin (BTC) minen met kerncentrales, Oekraïne gaat het mogelijk doen

Als het voorstel goedgekeurd wordt, mogen kerncentrales in Oekraïne beginnen met het minen van bitcoin (BTC). Olha Buslavets is in Oekraïne de minister van energie en heeft een brief gestuurd naar het staatsbedrijf van kerncentrales van het land met het verzoek om met overtollig gegenereerde stroom cryptocurrencies te minen.
Om dit project door te laten gaan moet eerst samen met Energoatom en de Energoatom Trading afdeling gekeken worden naar de wettelijke verplichtingen en de technische aspecten om te zien of dit wel een reëel plan is en of het daadwerkelijk uit te voeren is. Een voordeel dat hieruit kan komen is dat er een nieuwe markt is voor overtollig stroom dat gegenereerd wordt door kerncentrales. Energoatom heeft tot 8 mei om manieren te vinden om crypto te kunnen minen.
In een andere post op Facebook gaf de minister van energie aan dat kerncentrales overtollige stroom hebben vanwege de corona lockdown. Verder wordt er omschreven hoe de president Volodymyr Zelensky graag zou willen zien dat Oekraïne op zoek gaat naar meer innovatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan. Zo gaf hij aan dat het minen van crypto een erg mooie manier is aangezien bedrijven hier ook nog extra mee kunnen verdienen. Dit geeft ruimte voor een nieuwe economie en marktmodel.
Oekraïne is al tijden optimistisch als het gaat om de sector van het crypto minen. Zo werd er aangegeven dat ze geen plannen hebben om cryptocurrency en blockchains te gaan reguleren. Zij zijn blij met het decentrale karakter en zijn ervan overtuigd dat deze sector zich op die manier al zichzelf reguleren. Toch moeten we nog maar zien of Energoatom daadwerkelijk een manier gaat zoeken om met de overtollige energie crypto’s te minen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie