Timo Bult Timo Bult
17/03/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 12:22

Bitcoin (BTC) miners genereerden nog nooit zoveel geld in 1 dag tijd

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners genereerden nog nooit zoveel geld in 1 dag tijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De omzet die bitcoin (BTC) miners de afgelopen week genereerden was nog nooit zo hoog. Mede dankzij de stijgende bitcoin prijs en de toenemende populariteit zagen miners hun inkomsten met miljoenen dollars stijgen. Dit blijkt onder andere uit data van blockchain-analyseplatform Glassnode en blockchain.com.

Sinds het begin van dit jaar zijn de inkomsten van miners flink gestegen. Op 1 januari stroomde er nog voor $29 miljoen aan block rewards en transactiekosten naar de wallets van miners in een dag tijd. Afgelopen weekend stegen de dagelijkse inkomsten naar maar liefst $64,8 miljoen, een stijging van maar liefst 123%! Dat mining nog steeds een lucratieve business is, blijkt dan ook uit de toenemende rekenkracht op het netwerk. Die zit sinds de halving in mei 2020 namelijk in een gestage opwaartse trend.

Dit betekent dat steeds meer miners meedoen aan het verwerken en daarmee beveiligen van het Bitcoin netwerk. Hoe meer miners meedoen, des te veiliger het netwerk is. “Dit is positief voor de zekerheid van voortdurende beveiliging van het Bitcoin-protocol,” zoals Glassnode het stelt. Maar waar bestaan de inkomsten van miners eigenlijk uit? Glassnode legt uit:

“In het post-halvering #3-tijdperk waren de totale miners inkomsten doorgaans ~1.000 BTC/dag, bestaande uit de block reward ​(~900 BTC/dag) en transactiekosten die consequent schommelden tussen 75 en 125 BTC/dag.”

De miners van bitcoin doen dus goede zaken en daarmee is het netwerk in goede gezondheid. Miners van ethereum (ETH) zijn minder blij. Zij krijgen binnenkort namelijk te maken met een update die hun inkomsten drastisch zal verminderen. Gaat dit uitmonden in een hard fork?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie