Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) miners in Iran krijgen steuntje in de rug van 3 energiecentrales

Drie Iraanse energiecentrales wekken zoveel energie op dat ze deze nu beschikbaar willen stellen aan crypto miners zoals bitcoin (BTC) miners. De energie die ze nu opwekken is genoeg om de helft van New York City te voorzien van energie.

Thermal Power Plant Holding Company (TPPH), gaf aan dat crypto miners zich kunnen melden als ze elektriciteit willen kopen van een van de drie centrales die verspreid staan over heel Iran.

- Advertentie -

De voorman van TPPH, Mohsen Tarztalab, zei dat alle benodigde toebehoren al gereed voor gebruik zijn in de centrales van Neka, Ramin en Sahid Montazeri. Die veiling documenten worden binnenkort geupload op de website van SetadIran.ir. De centrales wekken samen zo’n 5.485 megawatt-uur op.

Iran gooide de deuren open voor bitcoin-mining op grootschalig niveau. Exploitanten van elektriciteitscentrales hebben toestemming ontvangen om te mogen beginnen met het minen van bitcoin (BTC). Dat meldde de Islamic Republic News Agency (IRNA) op 29 juli. Naar aanleiding hiervan zijn er ruim 1.000 licenties vergeven binnen 6 maanden tijd voor het starten van een Bitcoin onderneming.

Het globale aandeel wat Iran heeft, is door deze verandering gestegen naar 4%, dat is het dubbele van wat ze in september 2019 hadden. Echter heerst er nog wel wat onduidelijkheid over de regels omtrent het minen.

De Iraanse centrales zijn verplicht de energie te verkopen voor vaste prijzen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat mining winstgevend blijft. De kosten voor het starten van een mining farm zijn echter wel fors gestegen.

TPPH doet uitsluitend stroom in de verkoop die opgewekt is via windturbines en die niet gebruikt wordt voor huishoudens. Zowel de centrale in Neka als die in Ramin draaien op natuurlijk gas. Dit stoot ongeveer de helft aan koolstof uit ten opzichte van fossiele brandstoffen als kolen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.469,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.498,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.533,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.578,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.608,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.477,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.498,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.533,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.578,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.608,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...