Rico Engelbarts
22/09/2020 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2020 13:18

Bitcoin (BTC) miners in Iran krijgen steuntje in de rug van 3 energiecentrales

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners in Iran krijgen steuntje in de rug van 3 energiecentrales

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Drie Iraanse energiecentrales wekken zoveel energie op dat ze deze nu beschikbaar willen stellen aan crypto miners zoals bitcoin (BTC) miners. De energie die ze nu opwekken is genoeg om de helft van New York City te voorzien van energie.
Thermal Power Plant Holding Company (TPPH), gaf aan dat crypto miners zich kunnen melden als ze elektriciteit willen kopen van een van de drie centrales die verspreid staan over heel Iran.
De voorman van TPPH, Mohsen Tarztalab, zei dat alle benodigde toebehoren al gereed voor gebruik zijn in de centrales van Neka, Ramin en Sahid Montazeri. Die veiling documenten worden binnenkort geupload op de website van SetadIran.ir. De centrales wekken samen zo’n 5.485 megawatt-uur op.
Iran gooide de deuren open voor bitcoin-mining op grootschalig niveau. Exploitanten van elektriciteitscentrales hebben toestemming ontvangen om te mogen beginnen met het minen van bitcoin (BTC). Dat meldde de Islamic Republic News Agency (IRNA) op 29 juli. Naar aanleiding hiervan zijn er ruim 1.000 licenties vergeven binnen 6 maanden tijd voor het starten van een Bitcoin onderneming.
Het globale aandeel wat Iran heeft, is door deze verandering gestegen naar 4%, dat is het dubbele van wat ze in september 2019 hadden. Echter heerst er nog wel wat onduidelijkheid over de regels omtrent het minen.
De Iraanse centrales zijn verplicht de energie te verkopen voor vaste prijzen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat mining winstgevend blijft. De kosten voor het starten van een mining farm zijn echter wel fors gestegen.
TPPH doet uitsluitend stroom in de verkoop die opgewekt is via windturbines en die niet gebruikt wordt voor huishoudens. Zowel de centrale in Neka als die in Ramin draaien op natuurlijk gas. Dit stoot ongeveer de helft aan koolstof uit ten opzichte van fossiele brandstoffen als kolen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie