Bitcoin (BTC) miners van grootste fabrikanten zijn uitverkocht tot mei 2021

Bitcoin (BTC) miners van grootste fabrikanten zijn uitverkocht tot mei 2021

Bulkbestellingen van de nieuwste bitcoin-miners zijn blijkbaar allemaal uitverkocht tot minstens mei 2021. Dat meldt The Block Crypto op 17 november:

Bitcoin-miners zijn apparaten die cryptografische rekensommen oplossen om transacties op de blockchain van bitcoin (BTC) te verwerken. De uitverkoop duidt op een toename in de vraag die gepaard gaat met een stijging van de bitcoin prijs.

Advertentie

De Antminer T19, S19, en S19 Pro van het Chinese Bitmain zijn allemaal uitverkocht tot mei. Dat geldt ook voor de Whatsminer M30 van rivaal MicroBT. Een woordvoerder van MicroBT zegt:

We werken nog steeds hard om te proberen meer chips van Samsung te krijgen om te voldoen aan de bestellingen voor toekomstige voorraden.

Een dergelijk tekort was ook te zien in juni 2019 en eind 2017. Toen was ook de koers van bitcoin snel aan het stijgen. Het verschil is dat het nu juist veel bedrijven buiten China zijn die grote aantallen bestellen. Mike Colyer, CEO van Foundry, een dochteronderneming van de Digital Currency Group, zegt:

We hebben veel klanten die meer dan 1.000 machines tegelijkertijd willen kopen.

Kevin Dejun Ge, een Chinese mining exploitant, zegt dat de enorme bestellingen buiten China niet overeenkomen met een dergelijke toename in de hash rate (rekenkracht) van het bitcoin-netwerk buiten China. Hij veronderstelt dat sommige partijen wellicht deze apparaten massaal inkopen om ze later tegen hogere prijzen weer te verkopen.

De derde halving van bitcoin vond dit jaar plaats. Sindsdien zijn de inkomsten van miners gehalveerd. Alhoewel de hash rate kort na de halving even kelderde, herstelde deze weer net zo snel. Toch zijn veel Chinese miners uitgebreid naar ethereum (ETH) mining. Dat zal echter van korte duur zijn aangezien Ethereum het proof-of-work consensusprotocol binnenkort achter zich laat.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.239,90 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.280,70 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.300,20 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.450,80 Kopen
Laatste nieuws